Преди броени дни 76-годишният актьор е претърпял сложна операция, от

...
Преди броени дни 76-годишният актьор е претърпял сложна операция, от
Коментари Харесай

Сложна операция за доайена на българския театър

Преди броени дни 76-годишният артист е претърпял комплицирана интервенция, от която се възвръща

Здравословни проблеми отново са налегнали доайена на Народния спектакъл Антон Радичев. Преди броени дни 76-годишният артист е претърпял комплицирана интервенция, от която се възвръща. Звездата от „ Клуб НЛО “ се е доверил за интервенцията на един от най-прочутите лицево-челюстни хирурзи у нас – доцент доктор Ходор Факих. Проблемите на Радичев пристигнали от прогнил зъб, на който не обръщал внимание дълго време и непрекъснато неглижирал неразположенията, които му създавал. Ситуацията обаче можело да докара до съдбовен излаз, в случай че интервенцията на актьора не му е била направена в точния момент, написа Ретро.

„ Оперира ме един доста огромен лекар – доцент Ходор Факих, който ми е другар от доста години. Даже в този момент вървях на проучвания след интервенцията. След резултатите споделят, че всичко е наред, само че ще забележим, мен си ме боли. Имах проблем в челен зъб, дори са два. Единият е прогнил, седял е под мост. Подух се, само че ще се оправя “, споделя театралната легенда.

Въпреки възрастта му Радичев се оказал твърд и възобновяване му протичало даже по-добре от това на младежи. „ Докторът вика, че другите хора били по-подути, аз почти съм обикновено. Д-р Факих е по комплицираните интервенции. Неговата подчинена, като ме видя, вика: „ Шефе, доста е комплицирано “, а той ѝ отвърна: „ Да, за моя другар, незабавно “, описа Радичев. Операцията е траяла към час, с анестезия и била дни преди рождения ден на Антон Радичев на 6 юли. Лечението му осуетило празненството. Той имал планове да се събере с другари и да почерпи, само че минал на антибиотик и потреблението на алкохол му била строго неразрешена. Повода актьорът отбелязал единствено с половинката си – поетесата Емилия Боянова, с която от дълги години живеят на фамилни начала.

Скоро обаче щял да отпразнува 76-ата си година и с приятели край морския бряг. Радичев още веднъж ще почива в креативната база на Народния спектакъл в Созопол против 10 лв. на вечер в границите на плътни 10 дни. С неспокойствие той броял дните до лятната си отмора в къщата на първата ни натрупа. Обикновено той летува там в компанията на сътрудника си Георги Мамалев и неговата брачна половинка, само че тази година щели да се разминат. „ Жорето ще е преди мен там, тъй като сме в една и съща стая. Не знам кой сътрудник ще е в другата. Иначе там обезателно ще почерпя за рождения ден “, споделя звездата от НЛО и 43 игрални кино лентата, измежду които „ Оркестър без име “, „ Хотел Централ “, „ Маневри на петия етаж “, „ Щурец в ухото “. Именно на плажа в Созопол той е снимал незабравимата сцена от „ Оркестър без име “, в която произнася паметната имитация „ Ще ме цака той мене с топла бира “. Миналата година там си изкълчи пък крайници, като се надявал този път ваканцията му да мине без сакатлъци.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР