Преди броени часове в Рио де Жанейро се завихри пищният

...
Преди броени часове в Рио де Жанейро се завихри пищният
Коментари Харесай

Започна пищният карнавал в Рио де Жанейро

Преди броени часове в Рио де Жанейро се завихри обилният карнавал. Нито предизвестията за допустима зараза от денга, нито финансовите и икономическите проблеми, попречиха на жителите и гостите на бразилския град да се впуснат в шумни и колоритни шествия и танци.



Крал Момо: " Обявявам Карнавал 2024 за публично открит! "

По традиция кметът на Рио Де Жанейро връчи ключа за града на Крал Момо, което даде началото на карнавала. Крал Момо се избира от особено жури всяка година и се счита за хазаин на събитието. Знойните ритми на самбата превзеха незабавно улиците на Рио.



Като най-горещо е на Самбадрома - особено построена платформа, по която минават школите по атрактивния танц. Жури прави оценка представянето им. Критериите включват хореография, организация, пеене, атмосфера.



Леонардо Ферейра, барабанист в школа по самба: " Това е невероятна страст. Да бъдеш част от парада постоянно е вълнуващо. И с всяка минала година и друга тематика, става все по-хубаво! За нас всякога страстта е друга, неповторимо е! "



- Шествията честват живота. А да се чества животът е доста значимо! За това сме тук.

Тази година по време на карнавала се отдава респект на малко известни герои от бразилската история, както и африканските праотци на страната. Очакват се милиони туристи от целия свят. Рио ще бъде самба, песни и шествия ще има до 12 февруари.



фотоси: Българска телеграфна агенция
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР