Преди броени часове Хуан Мартин Дел Потро сложи край на

...
Преди броени часове Хуан Мартин Дел Потро сложи край на
Коментари Харесай

Победи, сълзи и много емоции: Tennis TV отдаде почит на Дел Потро


Преди броени часове Хуан Мартин Дел Потро постави завършек на кариерата си пред родна аудитория, отстъпвайки пред своя другар и съотечественик Федерико Делбонис в първи кръг на ATP 250 шампионата в Буенос Айрес. След дуела почитатели и медии по целия свят демонстрираха обичта и уважението си към Кулата от Тандил, а Tennis TV разгласява няколко доста забавни клипа, отдадени на първенеца на US Open за 2009 година

След 17 години професионална кариера аржентинецът се отдръпва с една купа от Големия шлем, един трофей от Мастърс (Индиън Уелс 2018) и общо 22 ATP оценки. Другата връхна точка в кариерата му е спечелването на купа „Дейвис“ с националния тим през 2016 година след трагичен триумф против Хърватия посред Загреб. Дел Потро донесе и олимпийска популярност на Аржентина, спечелвайки бронзов орден на Игрите в Лондон през 2012 година, както и сребърен в Рио де Жанейро четири години по-късно.

Емоциите започнаха да вземат връх още на корта, когато Дел Потро се разплака преди последния сервис гейм в кариерата си. Играта бе прекратена за към 2 минути, в които от трибуните на корт „Гиермо Вилас“ звучеше едно от най-популярните викания в тениса – „Оле, ДелПо“.

През годините някогашният №3 в света си построи репутацията на един от най-големите джентълмени в тениса. Дел Потро десетки пъти е показвал, че прозвището „Добрият великан“ е изцяло справедливо:

Един от най-хубавите знаци за личността на един човек е какво мислят близките за него. В това отношение аржентинецът също може да бъде даден за образец. Част от звездите на ATP тура взеха присъединяване в особено видео, в което засипаха със суперлативи Кулата от Тандил. Стефанос Циципас дефинира Дел Потро като обичания си състезател дружно с Роджър Федерер, само че най-голямо неспокойствие провокираха думите на един от главните съперници на аржентинеца – Анди Мъри, който също се бореше с тежка травма в продължение на години и съвсем приключи кариерата си през 2019 година

„Той има проблеми от доста време и съм изцяло наясно какво е да си в това състояние. Опитваш всичко, само че в един миг разновидностите ти свършват. Много е тъжно, тъй като той страдаше от много контузии в хода на кариерата си. Хуан Мартин постоянно се съревноваваше с най-хубавите и беше доста рисков конкурент. Форхендът му беше необикновен. Много малко са играчите, които са имали неговата физическа мощ. Беше доста образован състезател, само че рядко се говореше за това, тъй като всички се прехласваха по форхенда му. Дори след всичките си травми обаче той не загуби спортния си дух и не спираше да се стреми към равнището на най-добрите“ – разяснява Мъри, който победи Дел Потро на финала на олимпийския шампионат в Рио.

Както сподели Мъри, форхендът на аржентинеца бе необикновен. Когато накараш даже Рафаел Надал да се хване за главата и да гледа недоумяващо, и то на шампионат от Големия шлем, е ясно, че притежаваш нещо особено. Разбира се, при актуалната обстановка компилация с най-хубавите форхенд уинъри на Дел Потро беше неизбежна.

В продължение на доста време Хуан Мартин Дел Потро бе измежду главните съперници на „Тримата големи“, като е изиграл голям брой паметни конфликти против Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Припомняме петте най-знаменити измежду тях със смесени усеща. От една страна, както всички почитатели, няма по какъв начин да не усещаме горест за всички проблеми, през които мина ДелПо, и да се чудим какво можеше да се случи, в случай че не бяха те. От друга, бихме могли единствено да се радваме, че имахме опция да следим сходен състезател в най-хубавата му форма.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР