Преди близо 16 години кантонерът Никола Димитров се превърна в

...
Преди близо 16 години кантонерът Никола Димитров се превърна в
Коментари Харесай

Как живее кантонерът Никола Димитров, върнал 140 000 лв.

Преди близо 16 години кантонерът Никола Димитров се трансформира в воин, откакто откри и върна хиляди левове разпилени до жп линиите, част от парите за откупа на отвлечения тогава предприемач Стефко Колев.

На 26 септември 2001 година кантонерът Никола Димитров прави постоянна обиколка на линията София - Курило. Намира 20 лв. до линиите, взима ги и не подозира на какво ще се натъкне.

Никола открива близо 140 хиляди лв., част от откупа, пожелан за предприемача. След като брачната половинка му хвърля близо милион лв. през влака, с цел да заплати за живота на брачна половинка си, сакът се къса и парите се разпиляват. Кантонерът, без да се замисли, вика полиция и връща парите.

„ За мен мисля, че съм постъпил правилно”, безапелационен е той.

--> Никола е пенсионер е от 9 години и живее в село Заселе. Останал е самичък, откакто брачната половинка и синът му умряли. С щерка си не приказва от години. Компания му вършат единствено домашните животни.

„ От оскъдно семейство сме си били и с доста пари не сме живели, по-спокойно мисля, че е така”, показва той.

Постъпката на бай Кольо се трансформира и във ентусиазъм на основателите на кино лентата „ Слава”, който е тазгодишното предложение на България да се бори за „ Оскар”.

Как живее през днешния ден най-известният кантонер, очаквайте на следващия ден в предаването „ 120 минути”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР