Преди да бъде отвлечена, американска медицинска сестра описа хаитяните като „пълни с радост и любов.“ Миналата седмица САЩ призоваха гражданите да напуснат островната държава

...
Преди Аликс Дорсенвил да бъде отвлечена с детето си в
Коментари Харесай

Преди Аликс Дорсенвил да бъде отвлечена с детето си в Хаити, американската медицинска сестра описа хаитяните като „издръжливи хора“, които са „пълни с радост, живот и любов“.

Нейните коментари бяха във видео на уебсайта на El Roi Haiti, християнската организация за хуманитарна помощ, за която тя работи.

Съобщава се, че Дорсаинвил, съпругата на директора на El Roi Haiti Сандро Дорсайнвил, и детето им са били отвлечени в четвъртък сутринта, докато са служили в общността им в кампуса на El Roi Haiti близо до столицата Порт-о-Пренс, според изявление на организацията с нестопанска цел . Не е ясно на колко години е детето на двойката.

Американска медицинска сестра и нейното дете са били отвлечени в Хаити, според El Roi Haiti, християнската организация за хуманитарна помощ, за която тя работи. Съобщава се, че Аликс Дорсаинвил, съпруга на директора на El Roi Haiti Сандро Дорсаинвил, и детето им са били отвлечени в четвъртък сутринта, според изявление на уебсайта на El Roi Haiti. Американска медицинска сестра и нейното дете са били отвлечени в Хаити, според El Roi Haiti, християнската организация за хуманитарна помощ, за която тя работи. Съобщава се, че Аликс Дорсаинвил, съпруга на директора на El Roi Haiti Сандро Дорсаинвил, и детето им са били отвлечени в четвъртък сутринта, според изявление на уебсайта на El Roi Haiti. Ел Рой Хаити

Същия ден Държавният департамент на САЩ нареди заминаването на правителствения персонал, който не е извънредно положение, от Хаити, тъй като ситуацията със сигурността в страната се влошава.

Заповедта последва съобщение за пътуване от посолството на САЩ в Хаити, което съветва американските граждани да напуснат страната незабавно поради скорошни въоръжени сблъсъци между престъпни групи и полицията в Порт-о-Пренс.

Дорсейнвил, медицинска сестра от Ню Хемпшир, се премести в Хаити, след като съпругът й я покани в хаитянското училище, за да се грижи за децата, обясни Дорсейнвил във видеоклип без дата на уебсайта на организацията.

„Хаитяните са толкова издръжлив народ“, каза Дорсаинвил в това видео. „Те са пълни с радост, живот и любов и аз съм толкова благословен, че мога да познавам толкова много невероятни хаитяни.“

El Roi Haiti има 390 записани ученици от предучилищна възраст до 12-ти клас, според неговия уебсайт.

Организацията с нестопанска цел описва медицинската сестра като „дълбоко състрадателен и любящ човек, който смята Хаити за свой дом, а хората от Хаити за свои приятели и семейство“.

 ФБР публикува тази снимка на Моника де Леон Барба, след като тя беше отвлечена през ноември 2022 г. ФБР публикува тази снимка на Моника де Леон Барба, след като тя беше отвлечена през ноември 2022 г. ФБР

„Аликс работи неуморно като нашата училищна и обществена медицинска сестра, за да донесе облекчение на тези, които страдат, докато тя обича и служи на хората на Хаити в името на Исус“, се казва в изявлението на El Roi Haiti.

Американските власти са наясно с отвличанията и работят с хаитянските власти и междуведомствените партньори на правителството на САЩ, според изявление, дадено на CNN от говорител на Държавния департамент.

„Държавният департамент на САЩ и нашите посолства и консулства в чужбина нямат по-висок приоритет от безопасността и сигурността на гражданите на САЩ в чужбина“, каза говорителят.

Департаментът предупреди за висока заплаха от тежки престъпления и отвличания в Порт-о-Пренс. Той добави, че капацитетът на правителството на САЩ да предоставя спешни услуги на американски граждани в Хаити е силно ограничен.

„Като се имат предвид неотдавнашните въоръжени сблъсъци между банди и полицията и високата заплаха от тежки престъпления и отвличания в Порт-о-Пренс, Държавният департамент призовава гражданите на САЩ да правят планове за напускане на Хаити възможно най-скоро чрез търговски средства“, по-ранен съвет.

Хедър Лоу и Арън Пелиш от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР