Преди 8 години Ланс Армстронг, рекордьор по титли от Тур

...
Коментари Харесай

Токио 2020: Допингът е все още широко разпространен

Преди 8 години Ланс Армстронг, рекордьор по трофеи от Тур дьо Франс със седем, призна за приложимост на субстанции, подобряващи представянето му. Неговото самопризнание стартира " ерата на подвиг " за допинга в колоезденето. Между 90-те и средата на първото десетилетие на новия век подобряването на спортната форма посредством химически субстанции беше необятно публикувано и зле защитавана загадка. В момента е много по-трудно за един играч да се размине с наказване, в сравнение с по времето на Армстронг. Реномето на спорта обаче в никакъв случай не се възвърне изцяло. В днешно време почитателите, които гледат Тура, чийто финален стадий се организира на 18 юли, разискват допинга колкото тактическите въпроси. С право или не, всяко едно съревнование е мотив за подозрение.
В навечерието на Токио
Колоезденето не е изолиран случай. Допингът е част от доста спортове. Олимпийските игри в Токио стартират на 23 юли. Те ще се проведат без съветско присъединяване поради подправянето на данни по оправянето с допинг абсурда, разразил се през 2015 година, когато се разбра, че страната е пособия на спортисти в манипулирането на системата за надзор. Заради пандемията спортистите ще са принудени да се съревновават на празни игрища, а карантините, под които те са били поставяни, са нарушили режима на тестване. Намалената зоркост ще помогне на измамници от доста страни. Според упованията на някогашни публични лица повече от хиляда от 11-те хиляди спортисти на игрите може да са под въздействието на подобряващи представянето лекарства.

Първите проби за сходни субстанции на олимпийски игри са направени през 1968 година Трудното следене на казуса кара някои либерали да предложат унищожаване на възбраната за потребление на допинг. Все отново хората са тип, мощно повлиян от технологията. Физиката от дълго време оказва помощ в спорта, образец са по-леките колела или специфични по-силно отскачащи обувки. Защо тогава химията да не може?

Въпреки това огромна част от медикаментите за възстановяване на представянето имат странични резултати. Спортисти, вземали стероиди, давани от Източна Германия по време на студената война, след това се оплакват от здравословни проблеми, най-сериозните от които са прекъсване на растежа и тежки чернодробни проблеми. Жените, при които тези субстанции работили най-ефективно, са минали през удебеляване на гласовете и окосмяване на цялото тяло.

Премахването на възбраната би възнаградило тези, които са подготвени да вземат безконтролно количество от химичните вещества. Възрастните няма да са единствените, които страдат, защото спортните кариери стартират още в детството, следени от треньори, които имат доста да печелят и нищо да изгубят.
Опит за възстановяване на разпоредбите
По-добре да се направи опит за възстановяване на разпоредбите. Позволение за взимане на допинг е сравнимо с разрешение за обир. Усилията против нечестното възстановяване на спортните благоприятни условия въпреки всичко дават резултат - спортистите, употребяващи сходни вещества, би трябвало да го вършат по-внимателно и незабележимо. Три неща биха помогнали на системата да стигне идващото равнище в развиването си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР