Преди 64 години на днешната дата е издадена първата Книга

...
Преди 64 години на днешната дата е издадена първата Книга
Коментари Харесай

Гинес събира рекорди 64 години

Преди 64 години на днешната дата е издадена първата Книга за международни върхове на Гинес.

Идеята за томчето се ражда през 50-те години на предишния век, когато сър Хю Бийвър, изпълнителен шеф на пивоварна " Гинес ", влиза в спор по време на лов коя е най-бързата птица за отстрел в Европа.

Когато се оказва, че не може да откри информация в никой указател, Бийвър поръчва на близнаците Норис и Рос Макуиртър да сформират книга с обстоятелства.

Самата Книга на Гинес също е рекордьор - за повече от шест десетилетия от нея са продадени над 134 милиона копия на 21 езика в над 100 страни по света.

В Книгата на върховете на Гинес са вписани необикновен брой достижения.

Сред дребното неподобрени и до ден сегашен върхове е този за най-богат човек на планетата. През 1913 година положението на бизнесмена Джон Д. Рокфелер се пресмята на към 185 милиона лири - еквивалент на днешни 114,4 милиарда лири.

Неподобрен остава и върхът за най-продаван сингъл - над 50 милиона копия, подложен от Бинг Кросби с празничната ария " White Christmas ".

Сред най-странните достижения, намерили място в Книгата на Гинес през 64-годишното <210> битие, са за най-тежки близнаци - Били и Бени Макгуайър - 666 кг, и най-тънка талия - Кати Юнг с невероятните 38.1 сантиметра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР