Преди 50 години Джил Сандер открива първия си бутик близо

...
Преди 50 години Джил Сандер открива първия си бутик близо
Коментари Харесай

Неостаряващият гардероб на Джил Сандър


Преди 50 години Джил Сандер открива първия си бутик покрай Хамбург, Германия и стартира да основава минималистични облекла, които имат за цел да влязат комфортно и трайно в дрешника на модерната еманципирана жена.

Макар „ кралицата на минимума “ да си взе сбогом с дефилетата още през 2013 година, тя напълно не си почива. На 74 години тя взе участие в подготовката на първата галерия, която напълно й е отдадена, и която бе проведена във Франкфурт. Ретроспективата сподели елегантни палта, семпли рокли, само че и козметични артикули, взаимни планове и други Изложбата се организира в Градския музей на изкуствата, чийто шеф Вагнер К не крие възхищението си от нея. „ За мен Джил е измежду най-важните фешън дизайнери от своето потомство “, споделя той. Изложбата завърши при започване на май и притегли повече от 100 000 гости в границите на 6 месеца, което е един от най-големите триумфи на музея. Директорът към този момент е в договаряния за турне в Съединени американски щати и Япония.

Джил Сандер е на 24 години, когато основава марката си, като мотивацията й е ненапълно и персонална, подбудена от нуждата да откри облекла, които да са по едно и също време и изискан и комфортни. Това на времето е било сложна задача за модерните работещи дами и бизнесдами. Успехът й малко се забавя, евентуално тъй като тя е изпреварила времето си. Едва през 80-те и 90-те години нейният минималистичен жанр, въодушевен от мъжките облекла, среща същински международен триумф.

През 1999 година тя продава мажоритарния дял от компанията си на Prada. Пет месеца по-късно тя напуща поста си на президент и основен стилист, поради съществени различия с управлението на италианската компания. Модната къща на Джил Сандер два пъти сменя притежателя си от този момент. Сега тя е в ръцете на японската Onward Holdings, която през 2008 година я купува за 167 млн. евро.

Тя споделя своето виждане за женските облекла. „ Не е належащо човек да има скъпи тоалети. Достатъчно е да знаеш какво ти подхожда и да носиш комфортни облекла, с цел да постигнеш огромен резултат “, споделя тя. Джил Сандер е известна с първокласните си сбирки, само че визията й е, че „ качеството не е належащо да е скъпо “. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР