Преди 5 седмици жена в Перу претърпява тежка катастрофа. Тя

...
Преди 5 седмици жена в Перу претърпява тежка катастрофа. Тя
Коментари Харесай

Жена „се събуди“ по време на собственото си погребение. Какво се е случило?

Преди 5 седмици жена в Перу претърпява тежка злополука. Тя е оповестена за мъртва, откакто лекари удостоверяват, че виталните ѝ индикатори са спрели. Нищо необичайно, ще кажете. Да, само че съгласно локалните медии това се случва СЛЕД нейното заравяне.

Първоначално 36-годишната Роса Исабел Цеспедес Калака е оповестена за мъртва на 25 април в интензивното поделение на регионалната болница " Ламбайеке ". Тя получава сериозна мозъчна контузия при злополуката, защото излетява с главата напред непосредствено през предното стъкло на автомобила си. На 26 април семейството ѝ стартира неотложно приготовленията за погребението ѝ. По закон в Перу умрелият би трябвало да бъде заровен в границите на 3 дни след гибелта си. На идващия ден дамата е откарана до гробището в отворен ковчег.

Според медиите обаче точно тогава фамилията ѝ вижда нещо неправилно. „ Тя отвори очите си и се потеше – споделя Хуан Сегундо Кахо, админ на гробището „ Ел Кармен “ във Ференефе пред аржентинското издание Los Andes. – В този миг влязох в офиса си и се обадих на полицията. “

Калака е трансферирана в локалната болница, до момента в който към момента се намира в ковчега си. Лекарите удостоверяват, че има витални индикатори, въпреки и извънредно ниски. „ Отведохме я в болничното заведение и тя дойде с пулс 5 “, споделя един от нейните родственици, който остава неназован.

Едва ли ще се изненадата от обстоятелството, че фамилията на умрялата упорства за следствие, което да откри по какъв начин е допустимо това да се е случило. Тяхната лична водеща доктрина е, че Калака е била в дълбока кома.

„ В момента тече следствие. Директорката на болничното заведение към този момент направи изказване, през днешния ден (28 април) тя изпрати отчет за зародилите събития “, споделя Алипио Ривас Гевара, районният управител на „ Хелт “.

Какво тъкмо се е случило? Съществуват няколко евентуални пояснения. Често клепачите могат да се отворят след гибелта. Ето за какво чиновниците в погребалните бюра в Съединени американски щати постоянно поставят специфични „ бодливи “ контактни лещи, които да ги задържат затворени. Освен това труповете се движат много повече, в сравнение с евентуално допускате (особено след травматична смърт).

Освен това не е извънредно много биологични процеси да продължат даже след гибелта. Съществуват и така наречен „ трупове с туптящи сърца “. При тях мозъчната активност стопира, само че органите не престават да работят. Изследване от 1998 година открива почти 175 случая, при които телата не престават да действат една седмица след настъпването на мозъчната гибел.

Каквото и да е обяснението, тази история няма благополучен край. Лекарите включват Калака към респиратор и следят равнищата на О2 в кръвта ѝ, само че след няколко часа я обявяват повторно за мъртва. И този път – дефинитивно.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР