Преди 30 години Генералната асамблея на Организацията на обединените нации

...
Преди 30 години Генералната асамблея на Организацията на обединените нации
Коментари Харесай

Приветствие на вицепремиера Лазаров по повод Международния ден на хората с увреждания

Преди 30 години Генералната асамблея на Организацията на обединените народи афишира 3 декември за Международен ден на хората с увреждания.

През актуалната година водещото обръщение, което сплотява събития по целия свят, отдадени на отбелязването на този ден, е: „ Трансформиращи решения за приобщаващо развиване: ролята на нововъведенията за основаването на наличен и обективен свят “

Мисията на Министерството на труда и обществената политика и държавното управление на България е обезпечаването на по-добри условия за самостоятелен живот, построяването на налична обществена среда, превъзмогването на бедността и обществената изолираност. Това е дълъг развой, който не може да се случи единствено с напъните на институциите. Необходимо е всеки от нас да поставя усърдие, с цел да има общество без граници, без недостъпна социална среда, без обществено изключване – общество, което подсигурява правото на всеки да се осъществя. Само по този метод ще потвърдим пред обществото, че хората с увреждания са скъп запас и ще успеем да преодолеем забележимите и невидимите бариери пред тяхната трудова реализация, която е основно изискване, с цел да имат заслужен и пълностоен живот.

Убеден съм, че с поддръжката на локалните управляващи, работодателите, синдикатите, национално представителните организации на и за хората с увреждания, гражданския бранш, научната общностше продължим да вършим сполучливи крачки за превъзмогване на стандарта, че индивидът с увреждане не може да се труди пълноценно. Доказателство за това са данните на Агенцията по заетостта, които демонстрират, че от януари до края на ноември малко над 7000 хора с увреждания са почнали работа. Безспорна оценка за техните качества и професионализъм, е фактът че близо 60% от тях са наети от работодатели в действителния бранш.

Вярвам, че днешният ден ще ни накара да се опитаме да виждаме света с очите на другите от нас. Нека всички ние имаме чувствителността и търпението да оценим уникалността на всеки човек, да съумяваме да прогледнем за неговите мощни страни и умения и да му дадем късмет да ги развие!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР