Преди 3 дни в ранните утринни часове пловдивчанинът Димитър Миленков

...
Преди 3 дни в ранните утринни часове пловдивчанинът Димитър Миленков
Коментари Харесай

Пловдивчанин покори западно-европейският първенец Монблан

Преди 3 дни в ранните утринни часове пловдивчанинът Димитър Миленков  покори най-високия  връх в Западна Европа-Монблан(4810м) в Алпите.

На 30-ти август пловдивчанинът, взаимно негов сътрудник и съидейник Г.Бончев, отпътува на експедиция за нанагорнище на Западно-Европейския отличник.

Върхът е ситуиран на френско-италианската граница и е предизвикателство за доста алпинисти от целия свят. За изкачването му с изключение на добра екипировка са нужни и доста старания,за което по пътя към Франция момчетата направиха подготовка като изкачиха  връх Брайтхорн(4164м)в Италия.

Преходът към в.Монблан стартира от френския курорт и международен център на алпинизма и планинарството- Шамони, намиращ се в подножието на върха.

Групата алпинисти потегли за върха на 3-ти септември, преминавайки през хижа Егюи дьо Гуте(3817м),където нощува за адаптация.

Това е била най-трудната и най-техничната част от маршрута.Сутринта поеха към връх Дом дьо Гуте(4300м), с цел да доближат в 10:00ч първенеца на Алпите-Монблан(4810м).

От покрития с тонове сняг бял връх се откриват невероятни гледки към Матерхорн, Монте Роза, Гранд Жорас и още доста върхове в красивите и необятни Алпи. Димитър показа, че поема противоположния път за България с доволство от постигнатото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР