Преди 26 години едно престъпление, извършено с чудовищна жестокост, измести

...
Преди 26 години едно престъпление, извършено с чудовищна жестокост, измести
Коментари Харесай

Касапница в кв. „Гео Милев“: 18-г. Димитър гръмна баща си и мащехата си и закла братчето си

Преди 26 години едно закононарушение, осъществено с чудовищна свирепост, измести сводките за мутри, рекет и престрелки. В дома им в столичния кв. „ Гео Милев “ бяха убити мъж и брачната половинка му, а 4-годишният им наследник беше открит с прерязано гърло. За часове проверяващите стигнаха до килъра – 18-годишния Димитър Кънчев.

Той призна за зверството, само че пред съда отхвърли, потвърждавайки, че е бил подложен на тормоз. И до момента твърди, че е почтен, написа „ Труд “.

На 2 март 1997 година в жилището им в квартал „ Гео Милев “ в София са открити мъртви оръжейникът Николай Кънчев, втората му брачна половинка Миглена и 4-годишното им момченце, кръстено на татко си. За труповете оповестява в полицията 18-годишният Димитър Кънчев – наследник на убития мъж.

Той твърди, че се е прибрал след среща с другари и е заварил страшната панорама. Нямал визия кой е натиснал спусъка и за какво са мъртви роднините му. Телата на двамата възрастни са в коридора на втория етаж на мезонета и са надупчени на сито от патрони.

Детенцето е открито върху леглото пред тв приемника на долния етаж. Телцето му е потънало в кръв и е съвсем обезглавено. Гледката идва допълнително даже за криминалистите с дълготраен опит.

Николай, Миглена и дребният Ники били убити за минути в дома им.

Първоначално на проверяващите и през разум не им минава, че килърът може да бъде 18-годишният наследник на Николай – Димитър. На разпита симпатичното момче уверено декларира, че е разкрило труповете същия ден, когато се е прибрал сутринта на 3 март, неделя. Един от първите, които насочват следствието към осиротелия Митко е оперативният служащ Марио Янчев.

Той разпитва съседките и една от тях – Радка Ганчева, споделя, че е видяла младежа в нощта на убийството да тича надолу по стълбите на блока. Това се разминава с показанията на Димитър, че предходния ден е излязъл рано сутринта и не се прибирал до неделя сутринта, когато разкрил мъртво фамилията си.

Момчето е арестувано и отведено на разпит в Столична дирекция на вътрешните работи. Следователите го притискат с единствения си коз – показанията на комшийката и малко преди среднощ на 3 против 4 март младежът признава за тройното ликвидиране. Прави го без капка неспокойствие и разкайване. Не не помни и да попита дали може да се разпорежда с магазините и сметките на баща си. Димитър самичък води проверяващите до доказателствата, които ще го пратят в пандиза.

Малко откакто прави цялостни признания, той показва къде е изхвърлил ръкавиците, с които е бил по време на убийството – резервоар за отпадък на ул. „ Плачковски манастир “ в кв. „ Гео Милев “. Той признава, че е изхвърлил в него окървавени тефтерче и портфейл на татко си, ръкавиците, които са били на ръцете му по време на убийството и странично огледало от автомобила на татко си, което счупил същия ден.

Ако всичко в стенограмата от разпита е правилно, в деня преди убийството Димитър отмъкнал от татко си 200 $, които пропилял на покер-машинки. Това дефинитивно вбесило родителя, който даже си водел тефтерче с изхарчените средства, които самичък му е давал на младежа. След като схваща за кражбата, Николай Кънчев разгневен крещял на сина си да си събира багажа и повече да не се мярка пред очите му.

„ Бях изиграл на заем 540 000 лева на покер-машини и просто се чудех какво да направя, с цел да си върна тия пари. Знаех, че татко ми има револвер и се взех решение. Щом по този начин и по този начин ще се експортирам, най-малко да го взема и да го продам “, разказал Димитър пред служителите на реда. Бащата обаче добре познава сина си, надушва желанията му и се пробва да осуети кражбата.

Заедно с жена си Милена се качва на второто равнище на мезонета, с цел да си прибере оръжието и открива, че е изчезнало. Вратата на стаята на момчето се отваря, на прага застава Николай Кънчев и таман отваря уста, с цел да попита къде е „ Зиг Зауер “-а, залп от патрони го покосява. Митко доизпразва пълнителя в мащехата си.

След това слиза на долния етаж и хладноръвно прерязва шията на братчето си. На въпроса за какво е протегнал ръка на детето, младежът дава отговор, че Ники доста пищял, бил задоволително огромен и щял да го издаде.

Кънчев получи 18-годишна присъда, само че отхвърля да е направил закононарушението.

След първичния разпит обвиненият разкрива още доста детайлности за тройната екзекуция. Следователите са уверени, че за тях може да знае единствено причинителят. Тепърва обаче стартира правосъдното вървене по тъгите. На 16 октомври 1999 година обвинителите са попарени като че ли с вряла вода.

Председателят на наказателния състав от Софийски градски съд сензационно признава за почтен Димитър Кънчев по делото. 20-годишният към този момент юноша изцяло се отхвърля от самопризнанията си, като декларира, че те са изтръгнати с физически и душевен тормоз.

Оправдателната присъда е поради основни процесуални пропуски при изземването на доказателствата. Следват 16 години правосъдни каузи, оправдателните присъди са общо 5. Накрая Димитър е приет за отговорен и получава 18 години решетки. През цялото време в пандиза той продължава да твърди, че е почтен.

Купили му автомобил за абитуриентския бал

Николай се канел да му трансферира част от бизнеса си

„ Димитър на татко си не беше ядосан, тъй като за абитуриентската вечер му беше купил западна кола. Бяхме се разбрали, есента отива боец и се връща тук при нас. Николай сподели: „ Ще му записвам две компании, ще му дам капитала. Ще работи с мене, в случай че желае. Ако не – да работи сам “, описа след убийството бабата на Димитър – Стоянка. Навремето Николай пристигнал в дома й като студент 2-и курс, когато се залюбили с щерка й, с която по-късно се развел.

След 1990 година му потръгнало в бизнеса. Първата му компания била за търговия, внасял лакомства с тирове. После навлязъл в оръжейния бизнес. „ Имаше две леярни, ресторант, чейнджбюра в Нова Загора и Стара Загора, всичките заредени с валута. Беше оценено на 7 млн. $, когато го убиха. Всичко се окраде “, твърдеше старата жена.

Димитър отишъл при татко си и Миглена на 11 година, до тогава го гледала баба му, откакто майка му умряла през 1990 година Няколко години след втория брак на татко му се родило дребното братче Николай, което той доста обичал. И което невъзмутимо заклал.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР