Преди 2 г. контрабандата на цигари беше 34% и затова

...
Преди 2 г. контрабандата на цигари беше 34% и затова
Коментари Харесай

Борисов: В една държава всичко е приоритет, трябва да създадем усещане за справедливост


Преди 2 година контрабандата на цигари беше 34% и по тази причина всичките тези компании напущат България. Сега по техните данни, контрабандата е под 7 върви към 6%. Смятайте, преди какъв брой милиарда черни пари са отивали на година. Това е най-бързо превъртаната стока. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на полемика „ Бизнесът и държавното управление в един тим ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Не може да си визиите какви старания съм правил, с цел да събера всички на едно място – данъчни, полиция, прокуратура и така нататък, посочи Борисов. Това е огромно изпитание, което би трябвало да го правиш всеки ден. Така че, в това направление - борбата с контрабандата - мисля, че надделяхме, само че единствено 2 месеца служебно държавно управление и 200 млн. по-малко в бюджета, акцентира министър председателят.

Във връзка с административната тежест, Борисов разяснява, че над 100 закона трансформират в този момент, с цел да се облекчи административната тежест - „ и това стана ”. „ Много неща се отстраниха. Бизнесът доста добре го знае това. Трябва да помислим. Нашите българи отиват да работят във Франция, Италия. Може ли да си създадем по този начин заплатите, че да си останат българите тука. Може сигурно, тъй като в този момент ние сме на сериозните 6% безработица. Голяма част от тези 6% са хора, които не желаят да работят, тъй като има неуместна обществена политика. Плащаме за всичко и на всички места. Около 10 000 деца посредством тази мярка към фамилиите, която приложихме, влязоха повече в учебно заведение, другояче те щяха да останат необразовани. Сега се оказа, че и предходната година не са посещавали учебно заведение някои. След години като пораснат, ще са необразовани, какво ще работят? Отново ще легнат на обществената система ”, сподели Борисов и добави, че в една страна всичко е приоритет. „ Трябва да създадем чувството на хората за правдивост, колкото повече работим в тази посока, толкоз по-добре. Като пристигна петък няма разминаване по „ Витошка ”, кафе няма празно. Зле сме но… какъв брой да сме зле, като в София не можеш да се разминеш, но освен в София, само че и в Бургас и Варна ”, означи министър председателят.

Решихме двойно нарастване за учителските заплати, с цел да ги върнем положителните учители в учебните заведения, а и да мотивираме и децата. Надявам се, че тази инвестиция и вие ще я подкрепяте и ще даде резултат, обърна се Борисов още към бизнеса. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР