Преди 15-ина години се думкаха тъпани за Десетилетие на ромското

...
Преди 15-ина години се думкаха тъпани за Десетилетие на ромското
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Парите за ромското включване потънаха като вода в пясък. Никой в нищо не се е включил


„ Преди 15-ина години се думкаха тъпани за Десетилетие на ромското включване. Изсипаха се маса пари от Западна Европа и тези пари потънаха като вода в пясък. Никой в нищо не се е присъединил, с изключение на една дребна върхушка на ромската общественост, която явно е получила парите, а към тях може би и други хора, облечени във власт към оня миг. “

Това разяснява в изявление за националното радио Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи, в този момент юрист.

„ Тази интеграция не е допустима, когато парите, които се отделят за тези цели, се крадат от обособени лица “, акцентира Йорданов в разбора си на вчерашния случай, при който младеж бе прострелян съдбовно по време на полицейско гонене след обир.

Днес прокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи ще оповестят повече информация по проблема. По неофициална информация на БНР е имало предупредителни изстрели и крясъци „ Полиция “ преди стрелбата.

„ Дори този роман на единия от обвинените носи много информация. Но на един толкоз ранен стадий на следствието не могат да се вършат безапелационни заключения. Става въпрос за лица, направили закононарушение от общ темперамент. При грабежа няма значение за каква сума става въпрос, тъй като причинителят не може да знае какъв брой пари има в раницата, може да има и банкови карти. Това, което споделя момчето, демонстрира, че са били създадени предупредителни изстрели. Стрелбата е била ориентирана към това да се спре бягството “, подчерта Йорданов, като се базира на излъчен в медиите запис от родственик на един от участниците в случая.

Правната норма приказва за пукотевица, не е посочено в кои елементи на тялото може да се стреля, посочи той.

Запитан допустимо ли е казусът да завърши, без да се търси наказателна отговорност от полицейския чиновник, някогашният министър на вътрешните работи посочи, че това трябва да реши прокуратурата на база на събраните доказателства.

Според Йорданов от изнесеното досега в общественото пространство може да се направи извод, че служителят на реда, създал изстрелите по умрялото по-късно момче, не е направил закононарушение.

Има какво да се желае повече в образованието на персоналния състав, означи обаче той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР