Преди 145 години на днешната дата възкръсва България. Армията на

...
Преди 145 години на днешната дата възкръсва България. Армията на
Коментари Харесай

Румен Радев: Народ, който допуска да подменят историята му, е обречен да изгуби съдбата си


„ Преди 145 години на днешната дата възкръсва България. Армията на съветския император Александър II съкрушава Османската империя. За втора годи посрещаме празника, когато в Украйна бушува война. В нея се избиват мъжете, чиито предци дружно освобождаваха родината ни. Това е и наша болежка. Пожарът на войната хвърли искри, които могат да подпалят и нашата рогозка. От нас зависи да не го допуснем “.

Това съобщи в словото си президентът Румен Радев по време на тържествената заря-проверка на пл. „ Народно заседание “.



„ Недопустимо е над България да се веят други флагове с изключение на родния трикольор. Преди век и половина възрожденците се захванаха да градят България. Днес стожерите на държавността са подложени на офанзиви “, уточни президентът.

„ Войната с предишното е път към саморазрушаването. Историята не е слугиня на политиката. Тя е еднаквост. Народ, който позволява да подменят историята му, е жертван да изгуби ориста си. Задачата ни е да съхраним историята, с цел да съществува България “, добави Радев.

В церемонията пред Народното събрание участваха Гвардейският внушителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част. Командващ на тържествената заря-проверка бе бригаден военачалник Пламен Йорданов – шеф на щаба на Сухопътните войски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР