Преди 144 години отрядът на полковник Лермонтов е влязъл на

...
Преди 144 години отрядът на полковник Лермонтов е влязъл на
Коментари Харесай

Кметът на Бургас: Преди 144 години градът е освободен.Днес сме свидетели на неговия съвременен облик

" Преди 144 години отрядът на полковник Лермонтов е влезнал на територията на сегашен град Бургас. Възторжено е бил посрещнат с цветя и радостни възгласи от локалното население. От този ден градът към този момент е свободен. През идващите дни са проведени първите общински действия, определен е първият кмет - Нико Попов, почнал е процесът по благоустрояване на града и през днешния ден сме очевидци на неговия актуален образ ", съобщи кметът Димитър Николов във връзка празника.

Бургас означи 144 години от Освобождението си, съобщи Радио " Фокус " - Бургас. Честването на годишнината стартира на площад " Атанас Сиреков " в центъра на града, където се организира обред по издигане на националния байрак на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. След това представители на Духовеството отслужиха признателен молебен за благоденствието на свободен Бургас.

Както по традиция, програмата продължи пред Паметника на съветските освободители, където се организира церемониален обред по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя.

За да уважат годишнината от паметния ден, на място пристигнаха кметът на града Димитър Николов, зам. - кметовете Красимир Стойчев и Диана Саватева, зам. регионалните шефове Тодор Иванов и Пламен Янев, публичният медиатор Тодор Стамболиев, депутати, общински съветници, както и стотина поданици на града.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР