Предходното правителство прие програма за компенсиране само за три месеца,

...
Предходното правителство прие програма за компенсиране само за три месеца,
Коментари Харесай

Васил Велев: Големите разходи предстоят, проблем е лошото управление на дълга

" Предходното държавно управление одобри стратегия за компенсиране единствено за три месеца, при изискване, че законът разпорежда да има такава стратегия за 6 месеца. Сега настояваме служебното държавно управление да одобри такава. Имаме уверението, че е въпрос на дни. Обратното би означавало несъблюдение на закона ".

Tова разяснява ръководителят на АИКБ Васил Велев по Bulgaria ON AIR. Той посочи, че плановете на КЕВР демонстрират, че имаме остатък на средства, а не дефицит. Според него обстановката не е по никакъв начин розова - бюджетът имаше остатък за сметка на това, че бяха забавени разноски, главно вложения. Велев акцентира, че огромните разноски предстоят, а за тях пари отвън тези, които са в недостиг, няма. 

" Друг огромен проблем е неприятното обслужване и ръководство на дълга. Много се забавиха предходните ръководещи с издаването на дълг. Можеше да се вземе дълг при ниски цени при започване на година. Решенията, които се взеха при актуализацията на бюджета, в действителност за идната година значат 5,5 милиарда в допълнение недостиг. Над планувания недостиг от 6,2 милиарда ", сподели Велев пред.

Председателят на АИКБ добави, че в случай че не се създадат съкращения на разноските, в осъществяване на популистки взетите решения, ние ще имаме недостиг от близо 12 милиарда Той означи, че тази година ще приключим с два пъти по-малък недостиг.

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР