Предходният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че краят на

Предходният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че краят на ...

Тръмп обяви, че краят на САЩ ще настъпи през следващите три години


Предходният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че краят на страната му ще дойде през следващите три години, без обаче да уточнява какво точно има предвид, пише британският вестник .

Според бившия лидер на Белия дом, САЩ „наистина са тръгнали надолу през последните осем месеца и то по начин, както никога досега“. Тръмп направи изявлението в предаването на бившия си прессекретар Шон Спайсър по консервативния канал Newsmax.

„Когато отидем на тези избори, които ще се проведат след 22 и 24 години, тогава няма да имаме държава“, подчерта той и също така за пореден път заяви, че президентският вот през 2020 г. е бил „фалшифициран“.След като чу думите на Тръмп, Спайсър набързо съкрати интервюто, като каза: „Благодаря ви, че ни отделихте от Вашето ценно време“, отбелязват от редакцията.

По-рано Dominion Voting Systems съди Newsmax по обвинения в клевета за разпространение на дезинформация и лъжливи твърдения за измами, извършени с помощта на машините за гласуване на компанията. Размерът на иска е 1,6 млрд. долара. Newsmax също се придържа към позицията, че каналът „просто е докладвал за обвиненията, инициирани от известни общественици“.

През последните няколко месеца Тръмп агресивно критикува наследника си в Белия дом Джо Байдън за изтеглянето на американски войски от Афганистан. Той остана верен на своята гледна точка и този път.

„Байдън щеше да бъде велик обединител... Но той не е обединител, той е точно обратното, той е по-лош от Обама. Въпреки че, разбира се, мнозина вярват, че Обама вече контролира правителството“, каза Тръмп.

Бившият американски лидер изглежда ще се кандидатира отново за президент през 2024 г. Въпреки че все още не е направил официално изявление по този въпрос, Тръмп не изключва възможността, като едновременно с това организира и митинги. Той многократно е намеквал, че единствената причина, поради която все още не е обявил участието си в изборите, са правилата за финансиране на политическа кампания в САЩ.

Източник: trud.bg