Предаването „Тази сутрин” организира дебат между кандидатите от различните политически

...
Предаването „Тази сутрин” организира дебат между кандидатите от различните политически
Коментари Харесай

Евроизбори 2019: Позициите на кандидати на ГЕРБ, ДПС, ВМРО и „Демократична България”

Предаването „ Тази сутрин” провежда спор сред претендентите от другите политически сили за евродепутати. Той протича в три кръга – всеки участник има по една минута да изложи своите тези, след което има опция за свободна замяна на реплики.

В първия кръг бяха поканени първите пет политически сили, подредени по последните социологически изследвания. От Българска социалистическа партия отхвърлиха да изпратят собствен представител.

В дебата вземат участие Емил Радев, претендент на ГЕРБ; Искра Михайлова, претендент на ДПС; Ангел Джамбазки, претендент на Вътрешна македонска революционна организация и Радан Кънев, претендент на „ Демократична България”.

Ето и главните им позиции:

Снимка: Ладислав Цветков

Емил Радев (ГЕРБ) : Борбата с двойните стандарти в Европейския съюз беше моя идея и по време на този мандат. Двойните стандарти в Европа са нещо, което накърнява ползите и на България, и на 100 млн. жители в Източна Европа. Успях да извоювам европейска прогма, която да се бори с двойния стандарт при храните. Успяхме да премахнем апостила и легализацията при документите за гражданско положение, което е огромно облекчение за жителите. Борим се да има по-бърза регистрация, по-малко административна тежест при комерсиалните разногласия. Борихме се да няма отвличания на деца, насилствени осиновявания на деца във Англия на българчета. Борихме са за Шенген, това е задача допустима.

Снимка: Ладислав Цветков

Иска Михайлова (ДПС) : Ако още веднъж стана евродепутат, ще работя интензивно приемането на многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз, която визира българските аграрни производители, компании и всички жители на Европейския съюз, както и за промените в съюза. Европейски Съюз несъмнено има потребност от промени, потребност от промени има и в България. Аз бях ръководител на Комисията по районно развиване, която утвърди първата стратегия за поддръжка на промените в страните членки и ще продължа да работя в тази посока, тъй като тъкмо с поддръжката на Европейски Съюз могат да се случат доста значими промени в България, за които приказваме от години – в опазването на здравето, в образованието, даже в правораздаването.

Снимка: Ладислав Цветков

Ангел Джамбазки (ВМРО) : Ще продължа да защищавам българския интерес да вземем за пример в областта на транспортния бизнес – става дума за хляба на 500 хиляди български жители. Трябва да сложим България на почтено място в Европейския съюз – да бъдем равни на другите европейски нации, не да бъдем втора употреба, не да бъдем второ качество, не да бъдем консуматори на европейска политика, не да слушаме какво споделят началниците в Брюксел, не на опитите да бъде откраднат български бизнес. Трябва да създадем по този начин, че българският глас да се чува наедно с другите европейски нации и Европейската комисия да не бъде държавно управление, нашето държавно управление е тук в България. Началникът е българският народ и българската нация, това е нашата идея.

Снимка: Ладислав Цветков

Радан Кънев („ Демократична България”) : Ще работя за общия наложителен механизъм за европейско правораздаване. Това е най-важната стъпка освен за България, само че и за самата Европа. Най-важните дела в Европейския парламент са там, където българските институции се провалят. На първо място това са идеите правораздаване, господство на закона и правдивост, на второ място – сигурност и обща европейска защита, на трето, само че не последно място – обща енергийна политика и Европейски енергиен съюз. Това са три тематики, които дефинират бъдещето на Европа като обединен и мощен интернационален индивид, като политически съюз, който може да влияе дейно и качествено върху живота на всеки обособен жител. И три тематики, по които българските представители, без значение дали назовават себе си власт или съпротива, леви или десни, постоянно мълчат.

Вижте целия спор във видеото!

„ Промяната Европа “ е поредност от журналистически материали, отдадени на мястото на България в Европа и идния евровот. Проектът е израз на устрема на редакцията с най-високо доверие в България да даде на феновете на bTV цялостна и справедлива картина за процесите, които дефинират посоката и качеството на живота на хората и ще се осъществя в ефира на новините и настоящите излъчвания на bTV и bTV Radio, както и в специфична секция на btvnovinite.bg: https://btvnovinite.bg/PromyanataEvropa
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР