Предаването Открито на Валя Ахчиева временно пада от програмата на

...
Предаването Открито на Валя Ахчиева временно пада от програмата на
Коментари Харесай

Свалиха Валя Ахчиева от екрана на БНТ

Предаването ”Открито ” на Валя Ахчиева краткотрайно пада от програмата на Българска национална телевизия, откакто публичната телевизия разгласи вътрешен конкурс за ново предаване за проверяваща публицистика.
За да бъдат всички претенденти равнопоставени, медията е взела решение да смъкна съществуващото до момента предаване от екрана. " Лично осведомих Валя Ахчиева за решението ", сподели генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров.

Решението за състезанието е взето през днешния ден на съвещание на управителния съвет и след разискване с управлението на дирекция " Информация ". Предложения новото предаване може да дава всеки един от публицистите, които работят в Българска национална телевизия. Концепциите ще се одобряват до 20 март 2019 година

" Вече 60 години Българската национална телевизия е пример за качествена и задълбочена публицистика. По създание състезанието не е просто метод да " си сверим часовника " с най-хубавите и сполучливи мостри. Ние желаеме да качим проверяващата публицистика на последващо равнище, само че също по този начин да отворим почтен и открит спор за работата на гилдията като цяло ", сподели Каменаров.

" В същия времеви слот ще продължим да излъчваме мощния документален формат " В кадър ", донесъл не една и две награди на Българска национална телевизия. Качествената проверяваща публицистика има непокътнато място и във всекидневните ни публицистични излъчвания, както и в излъчванията на " По света и у нас ", сподели още Каменаров.

По време на състезанието Българска национална телевизия ще провежда и необятна полемика за проверяващата публицистика с представители на Обществения съвет, Съвет за електронни медии и съсловни организации. На нея ще се обсъдят новите трендове, журналистическите провокации, правната рамка и опитът на европейските публични малките екрани в областта на проверяващата публицистика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР