Предаването на телата на жертвите от катастрофата на магистрала Струма

...
Предаването на телата на жертвите от катастрофата на магистрала Струма
Коментари Харесай

Самолет ще върне в Скопие телата на жертвите от катастрофата на магистрала Струма

Предаването на телата на жертвите от злополуката на автомагистрала " Струма " ще стане в четвъртък. Транспортът ще бъде проведен по въздух от България до летището в Скопие и по-късно ще продължи по държавни протоколи. Това заяви късно нощес външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи, представен от македонската телевизия " Сител " и скопският ефирен канал " Алсат М ". 

В своя Facebook профил Османи прецизира, че e провел диалог със зам.-главния прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов. 

" Пренасянето на тленните остатъци на нашите сънародници, изгубили живота си при тази покруса, е планувано за четвъртък, 2 декември. Българското държавно управление отговори позитивно на настояването ни превозът да се извърши със аероплан на Република България до летището в Скопие, откъдето съгласно държавния протокол те ще бъдат предадени на фамилиите по домовете им. За други детайлности оставам в директна връзка със фамилиите и обществеността ще бъде осведомена навреме ", показва Османи в профила си в социалната мрежа. 

Новината към този момент не е доказана от българска страна. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР