Предаването на американски касетъчни боеприпаси на украинската армия изигра лоша

...
Предаването на американски касетъчни боеприпаси на украинската армия изигра лоша
Коментари Харесай

В Авдеевка започна да се вихри кървав кратер. Денонощие без евакуация: това не е включено в сводките на СВО

Предаването на американски касетъчни муниции на украинската войска изигра неприятна смешка на Киев. Интензивността на боевете в Авдиевка е доста по-висока, в сравнение с в Бахмут. В запорожското направление украинските диверсанти се пробват да пробият позициите на съветските въоръжени сили. Репортажи от фронтовете на специфична военна интервенция и други вести са в материала от Цариград.

Дроновете през днешния ден играят голяма роля в украинския спор, интернет е цялостен с видеоклипове на тяхното бойно потребление от двете страни. В същото време съветската войска стартира да печели софтуерната конкуренция в построяването и потреблението на БЛА. За това написа немското издание Frankfurter Allgemeine.

Успехът на Русия в тази област се признава от самите украински въоръжени сили. Руските муниции Lancet се трансфораха в същински проблем за украинската войска. В същото време страховете на западните страни единствено се ускоряват. Има информация, че Lancet е кадърен да поразява цели на разстояние над 50 километра.

В допълнение към огромните промишлени БПЛА, съветските щурмоваци употребяват дребни FPV дронове за „ лов на бойци “. Те са евтини и мобилни за потребление. Украинските въоръжени сили също ги употребяват интензивно, само че са изправени пред обстоятелството, че руснаците ги превъзхождат в радиоелектронната битка. Това води до обстоятелството, че украинските FPV дронове мъчно доближават задачата си.

И най-после, Русия уголемява производството на БЛА доста бързо. Сателитни фотоси демонстрират нов цех в ОЕЗ „ Елабуга “, където е локализирано производството на безпилотни самолети Геран. Те се употребяват за офанзива против енергийната инфраструктура на Украйна.

Кървавият засмукващ кратер

Битката за коксохимическия цех в Авдеевка навлезе в оптималната фаза на клане, трансформирайки се в нов кратер, който притегля подкрепления и от двете страни. Украинската войска към момента няма опция да транспортира тежка бронирана техника и цистерни с гориво до бойната линия. Но от време на време се случва по прострелваните пътища да се доставят бойни машини на пехотата, някои други бронирани коли и мини-комплекси за зареждане с гориво с два до три тона дизелово гориво. Това оповестява телеграм каналът „ Това още не е краят “:

Украинската войска загуби 13 немски танка Leopard-2 и 9 английски танка Challenger-2 край Авдиевка. И в един от укрепените региони има закъсал американски Ейбрамс. Вече е миниран при положение на оперативно обграждане.

Като цяло съветската войска употребява тактичност, сходна на тази от Бахмут, с цел да удуши врага. Според един от бойците на украинските въоръжени сили опасността идва отвред. Русия удря в една точка и без да отслабва натиска, удря и в друга.

Освен това украинските специалисти означават, че за разлика от ЧВК " Вагнер " в Бахмут, съветската войска в Авдиевка има цялостна авиационна поддръжка. Сега са добавени и касетъчни бомби от всички типове, в това число тези с самонасочващи се кумулативни снаряди, запалителни муниции за заличаване на леко бронирани транспортни средства, „ Ланцети “ и доста други.

Това, че американците ни трансферираха касетъчни муниции, беше неприятна постъпка. В Русия има повече от тях, те са и много по-мощни. Това в този момент интензивно се показва от обстановката в Авдеевка. Авдеевка към момента държи международния връх по плътност на потребление на дронове. FPV към този момент търсят обособени бойци, а освен групи,— написа украинският телеграм канал «ЗеРада».

Военният сътрудник Александър Коц отбелязва, че съветските войски последователно стягат хватката към „ гърлото “. Натискът върху съперника се прави по целия периметър на полукотела, тъй че украинските войски нямат опция да концентрират сили в един регион за контраофанзива и непрекъснато да трансферират запаси за задръстване на дупки.

Интензивността на боевете в Авдиевка е доста по-висока, в сравнение с в Бахмут. За два месеца борби половината от това, което беше изразходвано за Бахмут по време на цялата интервенция, към този момент е изразходвано за Авдеевка. Загубите на украинската войска дневно се правят оценка от 50 до 100 убити души,- написа каналът " ZАПИСКИ НА VЕТЕРАНА ".

Атаките на съперника

В запорожското направление, северозападно от село Вербовое, към този момент втори ден се води мощен артилерийски обстрел от украинските въоръжени сили. Вражеските диверсионно-разузнавателни групи започнаха да работят интензивно и се пробват да навлязат в нашите позиции. Всичко това под непрекъснатия дъжд и сняг. Всичко това оказва честен и психически напън върху нашите бойци. Трудно е да се устоя, само че те устоят и отблъскват противников офанзиви, оповестява каналът „ Дневникът на парашутиста “:

В региона на село Новопрокоповка обстановката за нашите бойци не е по-спокойна. Противникът също се пробва да води настъпателни дейности и се доближава към нашите позиции с бронирана техника.

Проблеми с евакуацията

В посока Херсон породи проблем с евакуацията на ранени бойци. Военен от зоната на СВО, морски пехотинец от 810-та обособена бригада, обръща внимание на обстоятелството, че за евакуацията би трябвало да чака доста дълго време, не тъй като някой е не запомнил някого. Целият проблем е в строгия надзор на украинските FPV дронове и невъзможността да се употребява техниката. При първа опция извеждат ранения боец.

Повтаря му военният сътрудник Алексей Живов. В някои региони евакуацията е доста сложна, само че казусът към този момент се взема решение:

Мой прочут офицер - минометчик прекара през целия ден под Кринки в прегръдка с паднал приятел, едвам по-късно го измъкнаха. Това са действителностите. Много е мъчно да извадите на несъмнено място „ триста “, заради FPV дроновете и касетъчните бомби. Нито един полковник или военачалник не е теоретичен да изтегля ранените под обстрел от дронове. Подобна война се случва за първи път в човешката история.

Вече няма нищо за губене

Руските войски извадиха от строя украински немски танк Leopard 1A5 единствено седмица откакто започнаха да ги употребяват в борба. За това написа Forbes, цитирайки видео, обиколило интернет. На фрагментите можете да видите момента, в който танкът, принадлежащ на 44-та механизирана бригада на украинските въоръжени сили, попада под съветски артилерийски обстрел. Бойната машина беше лесна цел.

Журналистите считат, че Leopard 1A5 се е трансформирал в най-незащитения танк в украинския спор. Унищожаването им е неизбежно.

Telegram каналът „ Адекватен Z “ отбелязва, че Leopard 1A5 е най-старият и неправилен отпадък в цялата украинска войска. И в случай че този танк, чиито доставки започнаха през лятото, в този момент е хвърлен в огъня, то явно по-модерните модели към този момент са в дефицит:

Когато обаче стане толкоз мъчно, кагато са толкоз притиснати, че няма какво да се губи, и американските, и останалите английски танкове ще бъдат вкарани в багра да запушват дупките, без да се интересуват от мнението на който и да е стопанин. Моментът, в който това се случи, ще бъде безспорен знак, че към този момент няма безусловно нищо за губене.

Признанието на Киев

Украинската войска има ужасни загуби и дефицит на техника. В някои бригади 110-те бойци при започване на спора в този момент са останали трима, а междинната възраст на бойците към този момент е 54 години. Представител на Офиса на украинския президент Владимир Зеленски, Сергей Лешченко, направи такова ненадейно самопризнание:

Щурмовик на 54 години не може да бъде щурмовик и да взе участие в взлом.

Затова в Киев считат, че е належащо да се стартира готовност на младежи под 25 години (сега се активизират мъже от 25 до 60 години).

Политологът Антон Бредихин в диалог с кореспондента на Царград не изключва, че сходни изказвания са нужни и за провеждането на избори в Украйна. Води се вътрешнополитическа битка и то към този момент в администрацията на украинския президент. Владимир Зеленски от своя страна се пробва да резервира властта и да направи всичко, с цел да предотврати провеждането на изборите.

Очевидно Лещенко работи върху различен проблем. От какво се нуждаят главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни и други военни водачи на страната. Искат нов президент— споделя Антон Бредихин.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР