Предаването „Джинс“, което всяка събота превежда зрителите през историята на

...
Предаването „Джинс“, което всяка събота превежда зрителите през историята на
Коментари Харесай

Предаването „Джинс" получи награда „Златно перо"

Предаването „ Джинс “, което всяка събота превежда феновете през историята на родовете на значими българи от ефира на Българска национална телевизия 1, получи влиятелната премия „ Златно перо “. Предаването беше отличено наред с още 23 изявени дейци, измежду които режисьорът Виктор Божинов, актрисата Силвия Лулчева и други ярки персони, оставили диря в българската литература, спектакъл, музика, изобразително изкуство, кино и публицистика. Наградите бяха раздадени за 27-и път и още веднъж събраха на едно място културния хайлайф на България.

„ Джинс “ е късмет, „ Джинс “ е привилегия, „ Джинс " е идея. Ако въпросът „ Ти от кой джинс си? “ е станал значим - значи сме съумели. Много сме признателни за премията. „ Джинс “ е от предаванията, които образуват публичното мнение. Продукцията е по концепция на генералния шеф на Българска национална телевизия – Емил Кошлуков и на Георги Проданов, който е и създател, и сценарист. “, споделя Йоланта Попова, продуцент на предаването „ Джинс “.

„ Това е, което можем да създадем ние - да предаваме паметта и тази памет да ни учи на всичко това, което ни липсва в днешния ден. “, разяснява Георги Проданов, създател и сценарист на предаването.

Предаването за родова памет на Българска национална телевизия 1 „ Джинс “ преглежда „ джинс “ като дума за генезис, за жанр. То е документална продукция за проучване на корените и родовете обратно във времето на разнообразни персони, които са съдействали за обществеността и културата в България. Днес са малко хората, които могат да опишат за своя жанр, за предишното на предците си. Не са доста и тези, които имат родословие, пазят фамилната памет, знаят какво значи семейството им и от кое място идва. Затова, в света, който непрекъснато ни разпилява и изкушава, е значимо да знаем, че зад нас стои история, че стоят имената и славата на хора, чието име и кръв носим. Ето за какво създателите на предаването всяка събота питат: „ Ти знаеш ли от кой „ джинс " си? “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР