Предаването Денят започва с култура на БНТ вече има нов

...
Предаването Денят започва с култура на БНТ вече има нов
Коментари Харесай

"Денят започва с култура" има нов водещ

Предаването " Денят стартира с просвета " на Българска национална телевизия към този момент има нов водещ - Михаил Заимов. Той заменя Николай Колев като екранен сътрудник на Александра Гюзелева, оповестиха от малкия екран.

Колев слиза от екран, само че остава в предаването като продуцент. Рокадата беше доказана и във " Facebook " от програмния шеф Емил Кошлуков.
" Всичко тече, всичко се трансформира ", по този начин с откъс от Хераклит разгласи рокадата в ефир Николай Колев.

Михаил Заимов е брат на Мартин Заимов, някогашния началник на валутния ръб, и внук на ген. Владимир Заимов. Известен е със пристрастеността си към морските пътешествия и подводните фотоси. Има и няколко изложения.
В изявление пред Българска национална телевизия от 2014 година новият водещ на предаването, което стартира в 9.30 ч сутринта, признава, че утрините не са неговата част от деня, а вечерите.

Това е поредна промяна в " Денят стартира с просвета ". Преди месец дългогодишният публицист от Българска национална телевизия и продуцент на предаването Весела Петрова беше махната от екипа със заповед, подписана от програмния шеф Емил Кошлуков. Беше решено предаването да се прави единствено от един продуцент - Васил Христов.

Веднага след встъпването си в служба пред януари Кошлуков даде период от две седмици на предаването да си удвои рейтинга и предизвести, че в случай че това не се случи, екипът ще бъде заменен с хора, които " могат и знаят по какъв начин да се направи ".

Той изиска да бъде показан проект за фрапантна смяна на структурата и тематиката му като се спрат дискусионните форми и се придаде " по-лайфстайл звучене ", а за културата да се приказва на " известен език ".

Това желание провокира мощен отпор от учени, създатели, преподаватели и публицисти. На 22 януари в ефир другата двойка водещи в предаването " Денят стартира с просвета " - Димитър Стоянович и Анна Ангелова, прочетоха декларация, в която дефинираха дейностите на Кошлуков като напън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР