Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във

...
Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във
Коментари Харесай

Осъдиха управител на фирма във Варна за далавера с ДДС за 400 000 лв! Работел с покойния бизнесмен Борислав Манджуков

Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна шеф на компания Димо Г. получи неоправдателна присъда за непозволено получени суми от държавния бюджет посредством подаване на месечни справки-декларации по ЗДДС, в които отразявал погрешни условия. Това оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна.

С горните действие всеки от месеците като шеф на сдружението Димо Г. претендирал пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите във Варна да му бъдат възобновени суми от държавния бюджет – общо 407 242 лв..

42-годишният обвиняем изиска наказателното дело против него да се прегледа при изискванията на кратко правосъдно разследване. Така шефът на кухото комерсиално сдружение след редукция на наказването с една трета бе наказан 2 години отнемане от независимост, чието изтърпяване бе отсрочено с изпитателен период от 4 години. С присъдата на Варненския областен съд Димо Г. бе лишен за период от четири години от право да прави комерсиална активност. В негова тежест са и направените разходи по делото. Съдът почете в цялостен размер и гражданския иск на Търговско дружество на Национална агенция за приходите във Варна.

Димо Г. работел като разносвач на пици в пицария, стопанисвана от починалия към този момент предприемач Борислав Манджуков. Двамата били съученици. Манджуков предложил на Димо Г. да записва на негово име комерсиално сдружение, като за „ услугата “ заречен да му заплаща. Така в интервала от 8 октомври 2007 до 18 юни 2008 год. при изискванията на продължавано закононарушение посредством потребление на документи с погрешно наличие компанията съумяла да възвърне неследващи се данъчни заеми по неосъществени покупки и продажби и получило от държавния бюджет 407 242 лв., като получената сума е в изключително огромни размери.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР