Предадената на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във

...
Предадената на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във
Коментари Харесай

Нагла жена накара 29 души да се борят за един апартамент под наем във Варна

Предадената на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна Екатерина М. не се е явила в правосъдно съвещание. Неявяването й стана причина състав на Варненския областен съд да промени мярката й за неотклонение от " Подписка “ в " Задържане под стража “.

34-годишната висшистка, която е майка на три деца, е подсъдима за осъществени от нея измами с предоставяне на жилището на татко й чартърен. Само за интервала от 1 март до 30 юли 2015 година тя съумяла да набави за себе си имотна полза, като възбудила и поддържала в подвеждане 29 претенденти да наемат жилището.  Общата стойност на породената имотна щета на излъганите е в размер на 12 960 лв..

Схемата на всичките измами е почти една и съща. По публикация във вестник или в уебсайт Екатерина М. разгласила, че отдава апартамент чартърен. За връзка с нея посочвала персоналния си мобилен телефон. В същото време преглеждала и уеб сайтове, в които разнообразни хора търсели чартърен жилище във Варна. Обаждала се на търсещите, уговаряла си среща и показвала предлаганото чартърен жилище, в което били и трите й деца. Искала и капаро или наем за месец или повече от харесалите парцела. Когато наемателите желали да се нанесат, подсъдимата започвала да акцентира проблеми с документите на едно от децата си, които трябвало да изведе зад граница.

Предстои 34-годишната жена да бъде издирена и арестувана за явяването й пред Варненския областен съд, където ще дава отговор за закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие. Междувременно тя е била наказана за друго закононарушение. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР