Предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура-Варна 41-годишен

...
Предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура-Варна 41-годишен
Коментари Харесай

Осъдиха варненец, отправял закани за убийство към бившата си жена и нейни близки

Предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура-Варна 41-годишен мъж е приет за отговорен в това, че се заканил с ликвидиране на някогашната си жена и на двама нейни близки, като няколко пъти повторил вербално заканите си към тях.

Той ще търпи наказване от една година „ отнемане от независимост “, чието осъществяване се отсрочва с три години изпитателен период. Подсъдимият не е престъпно проявен и не е осъждан досега.

Т.Ж. бил притеглен към наказателна отговорност и предаден на съд за закононарушение по чл.144, ал.3 по отношение на ал.1 по отношение на чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, откакто през месец май 2020 година той проникнал нерегламентирано в дома на някогашната си брачна половинка, и отправил неведнъж закани към нея и намиращите се в жилището нейни близки.

Жената се страхувала да остава сама в жилището, което обитавала откакто в края на 2019 година се разделила с подсъдимия. Тя се страхувала, че Т.Ж. можел да пристигна и да прояви по отношение на нея експанзия, която неведнъж проявявал преди този момент. Затова поканила семейство близки другари да й гостуват.

Около 03:50 часа на 23 май, обвиненият, след приложимост на алкохол, дошъл на адреса, проникнал нерегламентирано през терасата на жилището, взел тръба от прахосмукачка и влезнал в спалнята. Там той видял фамилията другари на някогашната му жена и почнал да удря с тръбата спящия мъж, да псува и да заплашва.

От мощния звук някогашната жена на Т.Ж. се събудила и отишла да види какво се случвало. Щом обвиненият я видял, тръгнал към нея, блъснал я в гърдите, заплашил я, че щял да я залее с киселина и да я захвърли в бунар. Жената съумяла са избяга и да се затвори в детската стая. 41-годишният тогава мъж не се отказал и почнал да рита по вратата, пробвайки се да влезе, като в това време отправил закани за ликвидиране към другата жена в къщата.

Малко по-късно Т.Ж. излязъл от къщата. Позвънил от мобилния си телефон на мъжа, който се намирал вътре, и траял да насочва закани. След това се върнал пред входната врата, като не спирал да я рита с крайници и да заплашва на всеослушание, намиращите се в къщата мъж и две дами, с думите: „ Мърши, ще ви избия… “.

Присъдата на Районен съд-Варна предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР