Предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за грабеж

...
Предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за грабеж
Коментари Харесай

Крадец потроши мъж от Варненско за 65 лева, 4 години затвор е възмездието

 Предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за обир на 65 лв., съпроводен с телесна щета и в изискванията на рисков рецидив, ще търпи наказване отнемане от независимост за период от 4 години при непоколебим режим, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

31-годишният Васил М., който е бил предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за обир, представляващ рисков рецидив, съпроводен със междинна телесна щета за потърпевшия, бе наказан на 4 години отнемане от независимост, които ще търпи при непоколебим режим. До установяване на наказването му се стигна след кратко правосъдно разследване с признание на всички обстоятелства и условия в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна. Така  състав на Варненския областен съд му наложи наказване от 6 години отнемане от независимост, които поради съкратената процедура понижи с една трета. Васил ще заплати  обезщетение от 15 000 лв. на потърпевшия Валентин Д., както и държавни такси върху почетения цивилен иск и разноските по делото.

Тежкото закононарушение било осъществено на 8 януари 2019 година в Долни чифлик. Пострадалият отишъл в дома на своя позната, която му дължала 20 лв.. Подсъдимият Васил видял, че дамата връща парите, а Валентин ги прибира в портфейла си. Решил да го последва.

Влязъл в стаята, където пострадалият лежал. Взел железна тръба и с нея нанесъл удари в крайници и лицето на жертвата. След това взел портфейла му с наличните там 65 лв..  

На идващия ден 31-годишният обвиняем споделил пред очевидци, че  ходил в дома на Валентин и там направил " пакост “. Помолил ги да не споделят на никого за това. Въпреки това очевидците посетили дома на потърпевшия, който им разказал по какъв начин е бил пребит с металната тръба от Васил, с цел да му вземе портфейла. Подаден бил сигнал на 112 и Валентин бил отведен за лекуване в болничното заведение.

Заключението на съдебномедицинската експертиза по делото посочила, че потърпевшият е със счупени носни кости и лява подбедрица, което обусловило трайно усложнение на придвижването на крайници за интервал не по-малък от 4 месеца. По смисъла на член 129, алинея 1 от Наказателен кодекс това е междинна телесна щета.

Осъденият Васил М. е неведнъж осъждан за обири, представляващи рисков рецидив, като е търпял ефикасни присъди.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР