Пред вас е новото лице на ББР“, заяви Даниел ЛорерБългарската

...
Пред вас е новото лице на ББР“, заяви Даниел ЛорерБългарската
Коментари Харесай

ББР раздава 60 млн. лв. заеми на ресторантьори, хотелиери и туроператори

„ Пред вас е новото лице на ББР “, съобщи Даниел Лорер
Българската банка за развиване ще раздава заеми на микро-, дребни и междинни компании от хотелиерския и ресторантьорския отрасъл посредством нова стратегия на стойност 60 млн. лева Срокът за връщане е 2 години.

Програмата - „ Подкрепа за туризма “ – ще обхване и започващи компании с просрочени отговорности. Това стана ясно при подписването на Меморандум за съдействие сред ББР и Министерство на туризма, на което участваха министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, министърът на туризма Христо Проданов и изпълнителният шеф на ББР Владимир Георгиев.

„ Пред вас е новото лице на ББР. Всички помните историите от лятото и положението, в което намерихме банката. Започваме новата година с явен образец каква ще бъде ББР. В нейната тактика е ясно заложена поддръжка за дребния и междинния бизнес у нас, за започващи компании, за компании в затруднено състояние “, съобщи Лорер. Той добави, че се планува да продължи подпомагането с нови стратегии през ББР към най-засегнатите браншове в помощ на българските компании от разнообразни браншове, идната от които ще е земеделието.

Новата стратегия обезпечава достъп до финансиране и на компании в просрочие до 90 дни според ЦКР (до 5% от общия портфейл) и до 60 дни (до 45% от общия портфейл), като бъдат рефинансирани техните отговорности. Рефинансираните заеми могат да бъдат разсрочени до 2 години, като се облекчи тежестта на погасителните им вноски.

В рамките на стратегия „ Подкрепа за туризма “ ББР ще дава кредитни линии, заем овърдрафт и общоприет заем за оборотни средства на хотелиери и ресторантьори, които не са прекратили активност през 2020 година и 2021 година

Максималният размер на финансиране се дефинира по отношение на размера на компанията и типа артикул – 500 000 лева за сдружения с личен състав до 49 души (или 20% от чисти доходи от продажби за 2019 г.) и 750 000 лева за сдружения с личен състав от 50 до 249 души (15% от чисти доходи от продажби за 2019 г.). Максималният размер на заем овърдрафт е 250 000 лева.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР