Пред този парламент стоят много неотложни задачи, но вие сте

...
Пред този парламент стоят много неотложни задачи, но вие сте
Коментари Харесай

Нинова на консултациите при Радев: Времето за преговори за кабинет е загубено

Пред този парламент стоят доста неотложни задания, само че вие сте съгласни, че най-важната от тях е сформиране на постоянно държавно управление, което да поеме отговорност за ръководството на страната. Българска социалистическа партия е партия с дългогодишни обичаи и опит и в парламентаризма, и в ръководството на страната и те могат могат да бъдат изключително потребни в тази комплицирана обстановка. Това сподели президентът Румен Радев по време на консултациите с " Българска социалистическа партия за България ", предаде  " Фокус ".

" За нас има три значими задания в този парламент. Първо, приемане на бюджет, който да има обществена устременост и да подсигуряваме на хората повишение на приходите, а на стопанската система - непоклатимост. Второ, приемане на законите по Плана за възобновяване и резистентност. Трето, надяваме се сполучливи диалози за сформиране на постоянно държавно управление и работа на Народното събрание. Смятаме, че времето, което ни дадохте за договаряния на парламентарно показаните партии, най-малко към този момент е изгубено. Няма резултат от договарянията за сформиране на държавно управление ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите и до момента в който не престават диалозите е извънредно значимо да се одобри бюджетът. Тя разясни, че те държат на обществения пакет.

" Сериозни диалози към момента не се водят. Първата политическа мощ показва една променчивост в посланията - кабинет на малцинството, поддръжка на втория мандат без присъединяване или пък експертен кабинет с третия мандат. Това време вместо да се употребява за диалози сред първата и втората мощ докара до още по-голямо напрежение сред тях. Ние считаме, че действителни диалози и срещи ще стартират след връчването на първия мандат. Колкото по-бързо това се случи, толкоз по-реална е опцията да стартираме съществени диалози ", посочи Нинова.

Радев отговори, че не мисли, че времето, обещано за разговор, е изгубено време. 

" Аз съм задължен да мисля и за най-тежкия вид - в случай че отидем на предварителни избори и по кое време да бъдат те, само че и какви закони да се одобряват, в случай че времето е доста малко за работа на този парламент ", обърна внимание президентът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР