Пред столичното 32-ро СУИЧЕ Св. Климент Охридски“ се беше събрало

...
Пред столичното 32-ро СУИЧЕ Св. Климент Охридски“ се беше събрало
Коментари Харесай

Класната на Филип: Не за първи път нашето училище дава жертва на пътя, но определено не ни става по-лесно

Пред столичното 32-ро СУИЧЕ „ Св. Климент Охридски “ се беше събрало цялото управление в символ на поддръжка към фамилията на починалото дете.

 

„ Не за първи път нашето учебно заведение дава жертва на пътя, само че несъмнено не ни става по-лесно. Един прелестен човек си отиде “, сподели Караджова през сълзи.

 

„ Аз съм класен началник на неговата сестра. Ще създадем всичко допустимо тя и неговото семейство да знаят, че не са сами. Това са нашите деца “, сподели още тя.

„ Ние сме научили децата по какъв начин да се пазят, но трябва да ги учим по какъв начин да не са тези в колите. Трябва да ги учим, че отговорността не е единствено за техния живот, тъй като те не са сами. Трябва да се грижат за обществото, тъй като са част от него “, безапелационна е учителката.

 

Освен за законодателни промени, Караджова прикани и за гражданска отговорност. „ Трябва да се работи с хората, да осъзнаят, че те би трябвало да спрат това. Каквото и материално да им бъде отнето, в никакъв случай няма да върнат това, което те лишават “, сподели тя.

 

Директорът на учебното заведение Нели Костова сподели, че в тяхното образователно заведение е учил и Явор, който почина на пешеходната пътека на бул. „ Сливница “ дружно с приятелката си – още веднъж пометени от водач.

 

„ И Явор, и Филип са прелестни младежи. Те няма да станат татковци, в никакъв случай. Това безумство би трябвало да се спре. Ежечасно ставаме очевидци на неспазване на разпоредбите за придвижване “, сподели Костова.

 

Тя сподели, че ще е доста мъчно за управлението на учебното заведение и психолозите да беседват с децата след старта на образователната година.

 

Училището провежда и шествие – на 14 септември призоваха цялата общественост на учебното заведение и който пожелае да се включи в шествието в памет на Филип.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР