Пред сливенската болница се провежда протест с искане за налагане

...
Пред сливенската болница се провежда протест с искане за налагане
Коментари Харесай

Протестиращи в Сливен искат справедлива присъда за убиеца на дете от Сотиря

Пред сливенската болница се организира митинг с искане за налагане на доживотна присъда без право на подмяна за арестувания за жестокото ликвидиране в Сотиря.


Спешният екип, отзовал се на сигнала за открито дете в безпомощно положение, е още веднъж на работа. Според лекаря доктор Недко Димитров е направено всичко допустимо да бъде оказана съответна помощ на момиченцето, само че събитията са попречили това да стане.

Докторът споделя, че бабата на детето е била в потрес и не е разрешила на медицинския екип да приближи до дребната пациентка и по тази причина е взел решение по най-бързия метод да транспортират детето до болничното заведение. Не приема обвиняванията на бабата на детето, само че и не я упреква, защото прочувствената рецесия, в която се е намирала дамата, не е разрешавала съответно държание.

Утре се събира комисията, която би трябвало да прегледа обясненията на незабавния екип и да вземе решение дали дейностите са били правомерни или не.
доктор Недко Димитров, доктор, ЦСМП, Сливен: Не знам какво да чакам. Зависи кой по какъв начин ще огледа на нещата. Значи в действителност протоколът не е спазен, само че е имало справедливи аргументи. Не знам какво ще се получи. Ако трябваше да съблюдавам протокола трябваше да я разубедим, тя да обезпечи достъп до детето, което не съм сигурен, че въобще да се случи, тъй като тя беше безапелационна, че би трябвало да бъде с него… това щеше да отнеме доста време, в случай че въобще беше се случило и допускам, че можеше детето да почине даже и там на място и тогава нещата стават още по-сложни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР