Пред Си Ен Ен той каза, че информацията за нарасналия

...
Пред Си Ен Ен той каза, че информацията за нарасналия
Коментари Харесай

18 ученици и трима възрастни са починали при стрелба в САЩ

Пред Си Ен Ен той сподели, че информацията за повишения брой убити в началното учебно заведение в града му е била обявена от локални рейнджъри. Гутиерес дефинира 18-годишния нападател като комплициран и разясни:

" Той е посещавал гимназията в Увалде и за жалост на 18-ия си рожден ден си е купил две пушки. Това е първото нещо, което е направил, когато е навършил годините преди известно време. Има и неща в обществените мрежи, закани като " Децата да внимават ", считам, че това ще стане ясно в идващите дни. Без думи съм от всичко това, доста съм тъжен поради станалото в моя изборен регион и тази общественост. "

Според други източници младежът е разполагал с револвер и полуавтоматична пушка.

В предходни информации се споделяше, че преподавател и минимум 14 възпитаници и преподавател са убити при стрелбата в град Увалде, наоколо до Сан Антонио и до мексиканската граница. Поне още 15 души са ранени.

В учебното заведение учат към 500 деца от втори до четвърти клас, посочи Българска национална телевизия. " Стрелецът е Салвадор Рамос, на 18 години, който живее в Увалде. Смята се, че той е оставил колата си е влезнал в учебното заведение, като е имал револвер. Предполага се че може да е разполагал и с пушка, само че това към момента не е доказано. Нападателят е мъртъв и се счита, че е бил убит от служителите на реда, които са пристигнали на мястото ", заяви малко след случая губернаторът на Тексас Грег Абът.

Главният прокурор на щата Кен Пакстън предложи учителите и различен административен личен състав в учебните заведения да разполага с оръжие. Това съгласно него може да спре нападателите до момента в който дойдат представители на полицията.

" Да въоръжим евентуално учителите и другите админи, които имат подготовка, тъй като първите отзовали се на сигнала представители на управляващите нормално не могат да стигнат в точния момент, с цел да предотвратят стрелбата. Това не е допустимо, в случай че нямате служител на реда във всяко образователно заведение. Затова считам, че би трябвало да се направи повече в самите учебни заведения. "

Президентът Джо Байдън е осведомен за случилото се в Увалде и следва да направи изказване. Той е наредил флаговете на Белия дом и други публични здания да бъдат спуснати на половина до залез на 28 май в символ на респект към жертвите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР