Пред сградата на Община Варна да бъде поставена паметна плоча

...
Пред сградата на Община Варна да бъде поставена паметна плоча
Коментари Харесай

Ето как ще изглежда паметната плоча на самозапалилия се Пламен Горанов

Пред постройката на Община Варна да бъде сложена паметна плоча на Пламен Горанов, който се самозапали по време на митингите през зимата на 2013 година. За това упорстват жители на морската столица, които към този момент са изготвили план и ще го внесат за утвърждение от локалната администрация. Той планува на площадката пред основния вход на постройката да бъде сложена гранитна плоча с надпис " Тук на 20.02.2013 пламна Пламен и разпали мозъците и сърцата на свободните хора ".

450 души са подписали петицията за мемориален монумент, а политическа поддръжка за него заявиха през днешния ден от " Демократична България ". Роднините на Пламен Горанов не са търсени за единодушие, съобщи основателят на концепцията Милена Пехливанова.

" Пламен Горанов от дълго време е станал знак и сборен облик на всичко, което се случи тогава ", добави Пехливанова.

Грамадата от камъни, издигната по време на митингите, по-късно беше отстранена, без да са решени проблемите. Заради тях идната камара ще стигне до прозорците на кмета, разяснява локалният ръководител на " Да, България " Нелко Начев.

От " Демократична България " оповестиха, че стартира да пишат " бяла книга " за безобразията в страната. Като образци те показаха покупко-продажбите за Топлоелектрическа централа " Варна " и за терена на така наречен Дупка в центъра на морския града.

Градският водач на ДСБ Васко Василев разгласи, че се търсят четирима " смелчаци " измежду общинските съветници, които да основат опозиционна група в локалния парламент.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР