Пред сградата на Народното събрание има хиляди хора. Скандиранията са

...
Пред сградата на Народното събрание има хиляди хора. Скандиранията са
Коментари Харесай

Протестите, ден 12: „Окупация на парламента. Всички вън!“

Пред постройката на Народното събрание има хиляди хора. Скандиранията са за оставка на държавното управление. Организирани групи от провинцията се причисляват към демонстрацията, предава кореспондент на Actualno.com.
Часове продължава демонстрацията под наслов „ Окупация на Народно събрание. Всички вън! “. Протестът в София се раздели на няколко лъча. Една част от жителите останаха пред Народно заседание, а други поеха към кръстовището пред Рктората на СУ и го блокираха. Протестиращи са се открили на Орлов мост, както и пред постройката на Българска национална телевизия. Към момента и четирите демонстрации минават извънредно умерено. Прави усещане обаче плътния полицейски кордон, който обкръжава парадния вход на Народното събрание. По предварителна информация митингът би трябвало да завърши за деня в 22.00 часа.
Протестиращите са спрели придвижването по бул. „ Цар Освободител “ пред постройката на Народното събрание. Трудно е прекосяването в региона.
Към демонстрацията се причислиха и хора, които са против измененията в Закона за хазарта.
Протестиращите в Благоевград оформят два фронта на недоволството. Едната група продължава с митинги на централния площад, а другата се причислява към демонстрациите в София.
И в Пловдив има планувана проява. Намерение за шествие показаха по-рано през днешния ден и протестиращите в Бургас. Във Велико Търново тази към този момент протестиращи се събраха, с цел да изразят настояването си за оставка на държавното управление и основния прокурор. Протест има и в Стара Загора.
Девети ден на неодобрение в Ямбол. Протестиращите се събраха пред постройката на Общината с претенции за оставка на Народното събрание, държавното управление и основния прокурор. Те са безапелационни, че няма да се откажат, до момента в който държавното управление не си отиде.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР