Пред сградата на МВР, където се намира и църквата Св.

...
Пред сградата на МВР, където се намира и църквата Св.
Коментари Харесай

Шефът на МВР сякаш се готви за щурм. Полиция окупира градинката на „Св. Седмочисленици“

Пред постройката на Министерство на вътрешните работи, където се намира и църквата „ Св. Седмочисленици “, е окупирана от униформени още от ранния следобяд. Читатели на Фрог сигнализираха, че мястото е претъпкано с полиция.
Това се случва малко откакто съпредседателят на „ Демократична България “ ген. Атанас Атанасов разгласи, че в случай че до 18 часа министърът на вътрешните работи Младен Маринов не подаде оставката си, той и Христо Иванов ще отидат пред постройката на Министерство на вътрешните работи и персонално да му я изискат. Причина за настояването им стана упражненото полицейско принуждение по време на митингите, поради което две млади момчета попаднаха с тежки контузии в „ Пирогов “.

Днес шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев заяви на брифинг, че цялостен месец ще се прави вътрешна инспекция на сигналите за полицейско принуждение. Източници от вътрешното ведомство, оповестиха за Фрог, че такива инспекции постоянно минават проформа, откакто се намерят задоволително очевидци измежду сътрудниците им, които да поддържат тезата на уличените ченгета. Любопитното е, че през последните години няма нито един наказан в България служител на реда за упражнено принуждение. Обществена загадка е, че дамите и съпругите на служители на реда са едни от жертвите на физически и душевен тормоз и произвол в домовете си, без да могат да се оплачат.

Темата за физическите издевателства над протестиращи младежи стана настояща и през днешния ден, откакто майката на едно от битите момчета описа потресаващи обстоятелства за побоя от служители на реда над сина й.

В момента цялото общество е настръхнало поради полицейското принуждение. Не е изключено Маринов да чака митингът да се придвижи под прозорците на Министерство на вътрешните работи и поради това да е задействал подчинените си да го бранят.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР