Пред Ройтерс амершиканският министър на финансите Стивън Мнучин обяснява, че

...
Пред Ройтерс амершиканският министър на финансите Стивън Мнучин обяснява, че
Коментари Харесай

САЩ е готова да свали санкциите от руския производител на алуминий "Русал"

Пред " Ройтерс " амершиканският министър на финансите Стивън Мнучин изяснява, че " Русал " е прекомерно значима за световния пазар на алуминий, с цел да не бъде подкрепена

© Nacho Doce Още по тематиката
" Алкомет " се концентрира върху артикули с висока добавена стойност

Интервю с Нели Тончева, член на Управителния съвет на " Алкомет " АД
30 май 2018
Съединени американски щати дават повече време на вложителите да продадат акциите си в " Русал "

Вашингтон се цели не в алуминиевата компания, а в съветския олигарх Олег Дерипаска
3 май 2018
Санкциите против " Русал " доведоха до взрив в търсенето на алуминий

Вследствие на това цените на суровините за произвеждане на метала се покачиха
16 апр 2018
Руският олигарх Дерипаска е пред банкрут поради глобите от Съединени американски щати

Акциите на съветския алуминиев колос " Русал " се сринаха на тържищата
10 апр 2018 Съединени американски щати е подготвена да помогне на засегнатата от интернационалните наказания Русия като извади един от промишлените й мастодонти, производителя на алуминий " Русал " на олигарха Олег Дерипаска, от забранителния лист на фирмите, с които търгува. В същото време обсега на митата върху вноса на артикули от Китай може да бъдат в допълнение уголемен и да се разпростре върху произведения за 500 милиарда $. Европа е тежко наранена от тази политика на американския президент и, като се изключи че губи съдружник в битката с Кремъл поради анексирането на Крим, получи укор от американския президент Доналд Тръмп, че работи за повишаването на $, от което страда американската стопанска система. Производителите на алуминий на Стария континент също са жертва на комерсиалната война като по-рано тази година бяха обложени с 10% мито върху експорта си за Съединени американски щати.

Твърде значима, с цел да е вън от бизнеса

Успешният резултат от траялото няколко месеца лобиране в интерес на " Русал " в американското финансово министерство става очевиден от изявление с принципала му Стивън Мнунчин пред организация " Ройтерс ", взето по време на присъединяване му в срещата на финансовите министри от Г20 в Сао Паоло предходната седмица. В него министърът споделя, че Съединени американски щати е подготвена да извади съветската компания от листата на интернационалните наказания. От обясненията на Мнунчин излиза наяве, че Съединени американски щати намира " Русал " за прекомерно значим участник на световния пазар на алуминий и не би желал той да отпадне от бизнеса.

Пътната карта за изваждане на компанията от листата на санкционирате в действителност бе начертана месеци по-рано и включваше отхлабване на контрола върху " Русал ", който упражняваше съветският милиардер Олег Дерипаска посредством акционерните си участия в компании като Gencore и Viktor Vekelsberg. След измененията в борда на шефовете на " Русал " той и мениджърският му екип отстъпиха местата си на самостоятелни специалисти и оперативните шефове на компанията.

Ако глобите върху производителя на алуминий отпаднат, би било любопитно дали ще последват сходни дейности по отношение на други съветски компании от листата на глобите, защото това би затвърдило усещането, че Тръмп оказва помощ на администрацията на Владимир Путин в Русия. Допълнителна конспирация внася фактът, че помощта за компанията на Дерипаска идва макар абсурда, разразил се около следствието на американските управляващи, уличило съветският милиардер във връзки със секретаря на предизборната акция на Тръмп - Пол Манафорд.

Нови закани

Едновременно с помощта за Русия през " Русал ", Тръмп заплаши Китай, а и Евопейския съюз от в допълнение утежняване на обстановката, в която ги хвърли с наложените през май мита върху основни произведения от интернационалния стокооборот. В изявление за CNBC Тръмп съобщи, че е подготвен да наложи спомагателни мита върху артикули от Китай за 500 милиарда $, което е гигантска смяна по отношение на настоящия режим, обхващащ оборот за 34 милиарда $. Едновременно с това Тръпм упрекна Китай и Европа в операции, които водят до повишаване на $, което оказва отрицателно влияние върху рзултите на стопанската система на Съединени американски щати. Критики отнесе и Федералният запас на Съединени американски щати поради политиката му на гладко повишение на главния лихвен %.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР