Пред последните десетина години в Община Бургас постоянно постъпват жалби

...
Пред последните десетина години в Община Бургас постоянно постъпват жалби
Коментари Харесай

Блокове в Меден рудник“ не искат нова улица да минава край домовете им

Пред последните десетина години в Община Бургас непрекъснато постъпват тъжби от най-новата жилищна зона в к-с " Меден рудник ", по този начин нареченият Районен център. Навремето там бяха издигнати голям брой жилищни кооперации със стотици жилища в тях, без да бъде обезпечен никакъв достъп до тях.

Жителите на Районен център са преобладаващо млади фамилии, които с съображение желаят естествена инфраструктура. Затова Община Бургас стартира да организира поредна политика за разрешаването на този наболял проблем. Процесът стартира с провеждането на нужните градоустройствени и тежки отчуждителни процедури за придобиване на терените, отредени за създаване на улици и тротоари. Общината спомага и вложи средства при доизграждане на подземната техническа инфраструктура и през последните няколко години към този момент влага запас в проектирането и същинското създаване на пътна мрежа в зоната.

Преди няколко дни поданици на два блока - №187 и №188, входираха подписка, с която декларират нежеланието си част от нова улица да минава край домовете. Това се случва в миг, когато за този план има обезпечено финансиране и поетапното му осъществяване е стартирало. Преди година от същите тези здания постъпи тъжба, че от построяването им до през днешния ден живеещите там  газят в тиня и прахуляк. Вносителите на актуалната подписка са отказали препоръчаната от териториалния шеф на комплекса среща. Заради безапелационния митинг на жителите на двата блока за създаване на улица, Община Бургас обмисля пренасочването на средствата към други благоустройствени действия в града. Цялостната реализация на плана ще бъде замразена, до реализиране на консенсус сред жителите на " Меден рудник ".

В момента теренът, през който трябваше да мине частта от новата улица, се употребява главно за паркиране на коли. В плана Община Бургас беше планувала различни паркоместа, построяването на осветяване и тротоари.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР