Пред последната половин до една година се наблюдава свиване на

...
Пред последната половин до една година се наблюдава свиване на
Коментари Харесай

Българинът затяга колана и затвори портфейла

Пред последната половин до една година се следи стесняване на потреблението в България след три следващи години, в които популацията у нас е развързало много кесиите, излиза наяве от данни на Евростат за паритета на покупателната дарба.

Данните преглеждат действителното самостоятелно ползване на семействата, в което влизат всички употребени от него артикули и услуги, като се отстраняват инфлацията и цените.

Оказва се, че равнищата му са се покачили сред 2020 и 2022 година в 18 страни от Европейски Съюз, като най-голям скок има в България.

През 2020 година действителното ползване у нас е било 60% от междинното за Европейски Съюз, до момента в който през 2022 година е към този момент 69%, написа " 24 часа ". И в двата случая обаче страната ни е на дъното в Европейски Съюз по самостоятелно ползване, т.е. демонстрира най-нисък % от междинния за съюза. Веднага след нас са Унгария, Хърватия, Латвия и Литва, Хърватия, Словакия и Румъния.

В множеството от тези страни потреблението също е отбелязало доста повишаване сред годината, в която започна пандемията и имаше дефлация, което ускори потреблението, и 2022-а, когато инфлацията към този момент бе почнала да се повишава. Но в никоя от тях нарастването не е цели 9 процентни пункта като у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР