"Пред паметта на 16-годишния Людмил и пред близките му дължим

...
"Пред паметта на 16-годишния Людмил и пред близките му дължим
Коментари Харесай

Фандъкова призна: Кабелът-убиец е прокаран незаконно

"Пред паметта на 16-годишния Людмил и пред околните му изискуем доста ясни отговори. Всички условия към този съдбовен случай би трябвало да бъдат разкрити. Да бъдат разкрити съответните отговорници, чиито дейности или бездействия доведоха до гибелта на едно почтено дете. Веднага след случая разпоредих инспекция, която завърши ", съобщи на брифинг във връзка трагичната гибел на 16-годишния Людмил кметът на София Йорданка Фандъкова.
"Конкретно за кабела, за който се счита, че е причина за нещастието, той води до един от обектите на територията на болничното заведение. Този кабел е подложен изцяло нелегално, само че за обекта има подписан контракт с ЧЕЗ за даване на електрическа сила ", съобщи столичният градоначалник.
По думите й в действителност има доста въпроси към ЧЕЗ, тъй като договорът е подписан въз основата на една хвърчаща записка от 2011 година
На базата на нея се подписва контракт за присъединение. В контракта се споделя, че, с цел да се подаде напрежение, следва да има няколко документа.
"Очаквам и имам вяра, че инспекцията ще бъде направена бързо, с цел да бъдат открити съответните виновници. Имаме подавано напрежение, само че без да има никакви документи за въвеждане в употреба, т.е. изцяло противозаконен обект ", уточни още Фандъкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР