Пред опасността да влезе в затвора се е изправил британският

...
Пред опасността да влезе в затвора се е изправил британският
Коментари Харесай

Борис Джонсън влиза в затвора, ако не договори с ЕС сделка за Брекзит?

Пред заплахата да влезе в пандиза се е изправил английският министър председател Борис Джонсън, съобщи Би Би Си.

Очаква се през днешния ден шотландски съд да се произнесе по иск, заведен от предприемача Дейл Винс, юрист Джо Моъм и депутатката от Шотландската национална партия в Камарата на общините (долната камара на Народното събрание в Лондон) Джоана Кери.

Тримата са се обърнали към арбитър Пол Кълън да се произнесе дали министър-председателят на Обединеното кралство може да бъде измамен под отговорност, ако Лондон и Брюксел не реализиран съглашение за английското излизане от Европейския съюз (Брекзит). Последният период двете страни да решат какви да са връзките сред Острова и 27-те след Брекзит е 19 октомври. При липса на договорка се чака след 31 октомври сред Англия и Европейски Съюз да се вкара граничен надзор.

Магистратът би трябвало да реши дали актуалният собственик на "Даунинг стрийт " 10 може да бъде наказан, санкциониран и лишен за независимост, в случай че се стигне до завършек на свободно придвижване на хора, артикули и капитали от двете страни на Ламанша. Същият съд по-рано бе постановил, че решението на Джонсън да удължи парламентарната почивка до 14 октомври е било нелегално. Заради постановлението министър председателят в Лондон е бил заставен да направи крачка обратно и двете камари са възобновили работата си по предварителния график (на 25 септември).

Независимо какво реши съдията неговото разпореждане няма наложителен темперамент. Правораздавателната система на Обединеното кралство няма стройна подчиненост и се основава повече върху прецедента, в сравнение с върху писаните закони. Заради това решение на магистрат в една от огромните самостоятелни елементи на Англия (Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия) може да бъде блокирано в друга.

Например, даже да се стигне до дело в Шотландия против Джонсън, той може да се позове на нормативен акт в Англия, който да разгласи процеса за противозаконен по британските закони.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР