Пред официалния сайт на ATP номер 13 в световната ранглиста

...
Пред официалния сайт на ATP номер 13 в световната ранглиста
Коментари Харесай

Световният номер 13: Ръстът няма никакво значение

Пред формалния уебсайт на ATP номер 13 в международната класация Диего Шварцман засегна много забавната тематика за своя растеж. Аржентинецът е висок 170 сантиметра и съгласно доста хора това му пречи да реализира още по-големи триумфи. Самият Шварцман обаче споделя, че ниският растеж не го тормози и приказва намерено за разликата във височината по отношение на останалите тенисисти в мъжкия тур.

„ Доста хора непрекъснато ме питат, по какъв начин играеш, когато си единствено 170 сантиметра висок? И незабавно ми дават за образец моите сътрудници Джон Иснър и Иво Карлович, които са с цели 40 сантиметра по-високи от мен. Честно казано обаче, не се тормозя какво приказват хората, в тениса не е най-важното нещо какъв брой си висок. Да, в случай че погледнете Иснър или Карлович, в действителност има голяма разлика, само че аз не считам, че мога да сторя нещо по въпроса ", стартира аржентинецът.

"Ако бях 15 сантиметра по-висок, най-вероятно щях да владея по-добри удари, само че по този начин стоят нещата. Още, когато бях на 13 лекарите ми споделиха, че няма да порасна повече от 170 сантиметра, и признавам първоначално това доста ми тежеше. Тук обаче се появи голямата роля на фамилията, родителите ми застанаха компактно зад мен и ми споделиха, ти просто би трябвало да преследваш фантазиите си, не се отхвърляй. И ето, че мама и баща бяха прави, с времето всичко се подреди, намерихме подобаващи треньори, а за благополучие попаднах и на верните хора, и в този момент съм в елита на международния тенис “, сподели Шварцман.

Автор: Делян Калинков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР