Пред очите ни се случва напредък. Никой не се е

...
Пред очите ни се случва напредък. Никой не се е
Коментари Харесай

Доц. Светослав Малинов: Формулата - правителство на временното примирие

" Пред очите ни се случва прогрес. Никой не се е произнесъл изрично, че отиваме на избори. ГЕРБ смекчава тона, Политическа партия и ДБ-също. Намериха общи политики. Не би трябвало да се подценява постигнатото ".

Той уточни, че е належащо да бъдат ясни целите на едно вероятно държавно управление, с цел да може министър председателят и неговите министри да са в положение да ги извършват.

 

" Премиерът ще е персона, която ще счита, че Шенген и еврозоната са приоритет и ще се преценява с бюджет, който да дава отговор на тези условия. Редно е да стартира да се приказва за личността на кандидат-премиера. Мандатът се връчва на претендент, който по-късно би трябвало да отиде и да убеди водачите на партии или на парламентарните групи "

Ситуацията ни няма казус в историята на демократичните страни през последните 30-40 години, изясни още политологът.

" Трябва да се съобразим със обстановката, че първата и втората политически сили не могат да застанат зад кабинет, в който има ярки политически фигури. Необходимо е да се мине през някакъв мост, който аз назовавам експертно държавно управление. След такива тежки аномалии да чакаме мигновено преход към естествената политическа логичност и форми е нелогично. "

Единствено доброжелателността може да обезпечи някаква основа за доверие, счита Малинов.

" Конструкцията е доста нежна. Но виждаме ново отношение към целия развой. Първите две партии не се държат като хора, които ще вървят на избори и се чудноват по какъв начин да прецакат съперника си "

Да гледаме напред за една година, моли той.

" Толкова ми се коства, че може да издържи едно държавно управление с такава странна формула, в случай че има ясна стратегия и партиите удържат обещанията си. Този парламент към този момент демонстрира подготвеност да свърши работа за повече от 3 месеца ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР