Пред очите на стотици русенски деца на 30 ноември бе

...
Пред очите на стотици русенски деца на 30 ноември бе
Коментари Харесай

Грейна коледната елха в Русе

Пред очите на стотици русенски деца на 30 ноември бе тържествено запалена Коледната елха пред постройката на Община Русе.
 Община Русе
В празненството се включиха сформира от Общинския детски център за просвета и изкуство и ФТТ „ Найден Киров. „ Не спирайте да вярвате в чудеса, тъй като те са на всички места към нас “, обърна се към събралите се на пл. „ Свобода “ русенци кметът Пенчо Милков, оповестиха от Общината.

За първи път от 10 години празничната елха на Русе е естествена. Новото коледно дръвче е 7-метрово, з асадено е преди години пред административната постройка. Красят го 1300 лампички и над 400 топки и коледни детайли. Специално построена структура ще защищава елхата от увреждания. Идеята е всяка година празничната украса да се добавя.

Грейнаха светлините и в зоната на обичайния Коледен базар, който тази година е с нова визия и се намира на пл. „ Свобода “. Украсата му включва три коледни арки и ъгъл за фотоси с 10 обемни фигури.
 Община Русе
Атмосферата се добавя от ефектно осветяване с LED лампи, пресъздаващо небе. Украсени са и 28-те павилиона на базара. За празничното въодушевление на русенци са ситуирани фоторамки за фотоси, ъгъл с пейки и обемни дарове и коледна сфера „ топка за елха “.

Новости има и в украсата на кварталите в Русе, която последователно се разраства. Освен в централната градска част, са сложени светещи детайли по стълбовете на булеварди и улици, водещи към „ Чародейка “, „ Дружба “, „ Здравец “, „ Родина “ и „ Възраждане “.

Общият брой на детайлите от коледната декорация в града е 830. Те са LED, нисковолтови, енергоспестяващи и с най-висока степен на влагозащита. Разположени са и 7000 метра гирлянди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР