Пред някои от съдебните палати на протест излизат таксиметрови шофьори

...
Пред някои от съдебните палати на протест излизат таксиметрови шофьори
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори на протест в подкрепа на прострелян техен колега

Пред някои от правосъдните покои на митинг излизат таксиметрови водачи от София, Ямбол, Бургас, Велико Търново, Пловдив и Враца. Причината е нападението против техния сътрудник Апостол Вълчев от Ямбол през 2017 година Тогава две момчета на 18 и 14 години го прострелват с нелегално оръжие.

През 2017 година, до момента в който вози малолетния тогава Костадин Стоянов и 18-годишния боксьор Симеон Димитров, Вълчев е прострелян съвсем съдбовно. Това се случва при опита им да го ограбят. Стрелят по него с нелегално оръжие. Таксиметровият водач претърпява тежки интервенции и едвам оцелява, отхвърлен е и част от белия му дроб. Седем години по-късно присъда няма, а делото неведнъж е връщано.

След голям брой интервенции Вълчев съумява да оцелее, само че доста от органите му остават повредени. Повод за недоволството е, че обвиняването е променено от преднамерен опит за ликвидиране в заплашване и причиняване на междинна телесна щета.

„ Вечерта на 11 декември 2017 година бях изпратен от таксиметровата компания, в която работих да отида в Дражево, близко село до Ямбол. Видях юноша с два сака. Качихме багажа в багажника на автомоила и стартира пукотевица. Още един юноша е стоял в канафката с пушка. Рани ме, а другото момче стартира да стреля по мен с револвер. Влязох в колата. Единият пристигна до таксито и стартира да ме рита. В един миг извади нож, а аз с последни сили съумях да се придвижа към селото. Развитието по случая за тези 7 години е, че малолетния получи присъда от 16 години, а малолетния юноша - 6 години. След това делото се върна на Апелативния съд. Смениха параграфа на обвиняването от „ преднамерен опит за ликвидиране за обир " на „ заплашване за обир ". Няма значение дали сме таксиметрови водачи. Нападението над човек би трябвало да бъде наказано най-строго ", разяснява в ефира на „ Здравей, България " пострадалият Апостол Вълчев.

Апостол продължава да бъде водач на такси, само че по негови думи към този момент избира какви адреси да одобри „ Не мога да се поверявам на хората, както съм го правил преди ", сподели още Апостол.

„ Паник бутон в такситата към момента няма. В градския превоз има, само че при нас - не. Не мога да приема това, което се случва ", изясни Красимир Цветков, профсъюз на таксиметровите водачи.

Майката на Апостол Вълчев сподели, че чака правдивост. „ От седем години правдивост няма. Минахме през пъкъла. По знамение Апостол е жив. Куршумът беше на мм от аортата. Апостол има направени две тежки интервенции ", описа тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР