Пред новия парламент има доста тежки задачи, които още от

...
Пред новия парламент има доста тежки задачи, които още от
Коментари Харесай

Пеканов: България не е пред фалит, има важни закони за приемане по Плана за възстановяване

Пред новия парламент има много тежки задания, които още от първия ден би трябвало да стартират да се преглеждат. Има готови от служебния кабинет закони по Плана за възобновяване и резистентност, които  бяха импортирани още в предишния парламент.  Това съобщи вицепремирът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

„ Сега още веднъж са импортирани, те към този момент са съгласувани с европейските институции, тъй че да извършват задачите, които от години се изискват “, сподели още вицепремиерът.

Той добави, че това са 12 закона, които ще отключат промени в областта на енергетиката, правосъдната система, районното развиване.

Президентът акцентира, че нужните проектозакони към този момент са направени от служебното държавно управление

„ Важни промени, които не са единствено с цел да вземем едни пари. Да, без тях няма да вземем идващия транш по Плана от 724 млн. евро, само че промените са и опция България да се развива по-бързо. Към момента има единствено закъснение, само че в случай че в никакъв случай не създадем тези промени няма да получим парите “, добави Пеканов.

Той изясни, че досега сме получили 2,7 милиарда лева: „ с това се движим в златната среда “.

„ България не е пред банкрут. България има второто най-ниско равнище на дълг към Брутният вътрешен продукт “, съобщи Пеканов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР