Пред Народното събрание се провежда третата за тази седмица протестна

...
Пред Народното събрание се провежда третата за тази седмица протестна
Коментари Харесай

БНР, НОИ, НАП и културни дейци протестират

Пред Народното събрание се организира третата за тази седмица протестна акция на КНСБ с искане за по-високи заплати в Бюджет 2023.

Търсят се спомагателни 160 милиона лв. за разнообразни сфери.

Протестират работещите в БНР, Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите,  Държавна организация „ Архиви “ и културните институти.

„ Ние претендираме за повдигане на заплатите и, в случай че това е невероятно по някаква причина, то най-малко да се изравнят с тези на сътрудниците от страната. Имаме значително хора, които са на минималната работна заплата “.

„ Очакванията са за 30%. Предходната година получихме към 10% “, споделиха протестиращи от Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт.

Искането на БНР е за 25% нарастване на заплатите. За момента бюджетът планува спомагателни малко над 3 милиона, които стигат за единствено 10 на 100 промяна във възнагражденията.



Протестиращите направиха спонтанен магазин за небогати и раздават ваучери по 14 лв. на депутатите, тъй като толкоз е дневната минимална заплата.

Пазаруват депутати от разнообразни парламентарни групи. Те избират пиле, месо, ориз и други от 20-те артикули от кошницата за небогати с съществени хранителни артикули.



В 10.00 ч. стартират срещите на президента на КНСБ Пламен Димитров и представители на протестиращите с депутати. Първата е с парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.


Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР