Пред Министерския съвет се състоя протест на велосипедисти с искане

...
Пред Министерския съвет се състоя протест на велосипедисти с искане
Коментари Харесай

Велосипедна блокада настоява за законови промени

Пред Министерския съвет се състоя митинг на велосипедисти с искане за законови промени, които да подсигуряват сигурността им на пътя, съобщи Българска национална телевизия.
Протестът мина под наслов " Поход за живот ". Велосипедистите блокираха придвижването пред Министерския съвет, като легнаха на пътното платно, а по-късно с едноминутно безмълвие уважиха паметта на жертвите при пътни произшествия. После шествието потегли към Министерство на вътрешните работи, където протестиращите възпламениха свещи в памет на починалите велосипедисти.

Само през последната седмица на пътя са починали двама колоездачи. Шофьор е избягал, откакто е блъснал велосипедист. Ако нарушителят незабавно е закарал потърпевшия в болница, може би животът му щеше да бъде избавен, показаха възмущението си участници в похода.

Последният драматичен случай е от 21 октомври, когато в 8,20 ч. сутринта на столичния бул. " Рожен ", покрай кръстовището с ул. " Петър Панайотов ", бе блъснат Константин Касабов, който по-късно умря. Константин е татко на две деца.

Именно по тази причина протестиращите се активизираха, настоявайки за нов закон за придвижване по пътищата, в който да попадат и техни оферти. Организаторите на протестния велопоход оферират в случаи, когато причинителят бяга от злополуката, да бъде наказван със затвор, когато бъде хванат.

Велосипедистите дадоха на властимащите един месец да внесат промени в дълго отлежаващия закон, другояче прекомерно скоро още веднъж ще излязат на митинг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР