Пред медиите критики отправиха Горан Благоев, Камен Алипиев и Боряна

...
Пред медиите критики отправиха Горан Благоев, Камен Алипиев и Боряна
Коментари Харесай

Кошлуков е вреден за БНТ: Отстранените от обществената телевизия говорят

Пред медиите рецензии насочиха Горан Благоев, Камен Алипиев и Боряна Пунчева. Според тях свободата на словото е ерозирала в Българска национална телевизия, не се съблюдават обикновени правила на публицистиката, а също така има голям напън.

Кошлуков = задкулисие

" Тръгнах си от Българска национална телевизия поради атмосферата, която Кошлуков сътвори - нямаше плурализъм, имаше напън. Предпочетох да имам свободата. Въпросът е Българска национална телевизия дали ще е социална телевизия, или ще е пленник на нечие задкулисие - вижте кой пази Кошлуков и ще ви бъде ясно каква медийна независимост има в Българска национална телевизия ", съобщи Горан Благоев пред медиите.

По думите му в случай че Кошлуков бъде определен за втори мандат, това ще се отрази зле на Българска национална телевизия.

" Направете информация какъв брой от предходните генерални шефове са си разрешавали да вършат състезания за вътрешни и външни продукции? Било е fairplay, с цел да може идващият общоприет шеф да стартира от малко малко на чисто, а не да наследява продукции и усети, които му завещава предходният. С толкоз доста дейни състезания в последните няколко месеца господин Кошлуков какво счита да прави? Стяга се за втори мандат или има нещо друго? ", уточни още Благоев.

Сделки на мрачно

В неистини и клюки упрекна Емил Кошлуков Боряна Пунчева, която бе уволнена като началник на филмопроизводството в Българска национална телевизия, тъй като " не си вършела добре работата ". Според обявата на медията на 13 януари Пунчева е била извикана в отдел " Личен състав " на малкия екран, където са й били връчени по едно и също време две заповеди. Първата е с дата 13 януари и е предизвестие за уволняване, а втората - с дата от 14 януари, е заповед за уволняване.

" Боряна Пунчева, която аз освободих, а съдът възвърне, още веднъж подаде заявление за овакантяване, като единствено уточнихме, че е по взаимно единодушие ", съобщи през днешния ден по време на чуването си Кошлуков.

" Трудно мога да повеждам диалог с господин Кошлуков. Той с лекост борави с неистини. Обвини ме, че не съм си гледала работата и по тази причина ме е уволнил. Филмопроизводството не е било на равнище. Кошлуков продължава да продава един от най-успешните артикули на Българска национална телевизия - сериалът “Под прикритие”, на който аз съм продуцент. Последният най-успешен план на Българска национална телевизия - сериалът “Порталът” е признат на сесия, която съм водила аз. Неговите думи елементарно могат да се ревизират. Ще заведа дело за обществена клюка, изнасяне на неистини. Кошлуков прикри обстоятелството за продажбата на този извънредно безценен артикул, който коства над 12 милиона лв.. Той го е продал за жълти стотинки на Нова телевизия, която е действителен съперник на Българска национална телевизия и изкара немислими пари. Но Българска национална телевизия няма право по този метод да подписва секрети контракти. Това не е малкия екран на Кошлуков ", безапелационна беше Боряна Пунчева.

Натиск и опраскване на неуместните

" Няма да се върна в Българска национална телевизия. Не заслужавах след над 30 години в тази телевизия да бъда опраскан по този метод. Спортът там сега има драматичен тип и не мисля, че имам силите и силата, с цел да ги върна в предходното им положение. Всички знаят, че предлог за уволнението ми беше това, че нямах тапия за висше образования. Според мен повода за уволнението ми беше това, че бях неуместен - в никакъв случай не се тормозя да показвам свободно мнението си. Случиха се някои неща още с назначението на Кошлуков за програмен шеф от господин Константин Каменаров.

Кошлуков сподели добре създадени видеа, които са направени от сътрудниците в Българска национална телевизия ", уточни Кошлуков.

По думите му зад всички тези красиви неща се крият доста проблеми в малкия екран, свързани със неналичието на сериозни въпроси от публицистите там.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР