Пред Манолова стои особен и сложен баланс – от една

...
Пред Манолова стои особен и сложен баланс – от една
Коментари Харесай

Политолог: Ако Мая Манолова спечели, ще има нов лидер в БСП

Пред Манолова стои необикновен и комплициран баланс – от една страна би трябвало да разчита на гласове от синьото демократично пространство и да не нанесе удар към Българска социалистическа партия, тъй като техните поддръжници са лоялни към управлението на партията. Ако има спорове сред Корнелия Нинова и Мая Манолова, гласоподавателите няма да поддържат Манолова. Това разгласи в предаването "Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3, политологът от "Тренд " Димитър Ганев.

"Победата на Манолова няма да докара до предварителни избори тъй като за Бойко Борисов е значимо да изкара този мандат. ГЕРБ ще има най-вече регионални кметове – сред 11 и 16. ГЕРБ ще изпита компликации със Спартански в Плевен, в Добрич има сериозен проблем със структурата си. В Русе - също. Там имаше напрежение. В Ямбол ще бъде прекомерно забавен – не се знае дали престижът на кмета ще бъде задоволителен. В Пловдив ще има проблем, ще има балотаж, Атанасов е мощен претендент. Тотев завоюва на фотофиниш на предните избори ", даде прогнозата си политологът.

Според Ганев предварителните парламентарни избори минават през длъжностен кабинет, а при тези връзки сред президент и министър председател е невероятно Борисов да даде властта в ръцете на Радев. "Подкрепата за Манолова се дължи и на Българска социалистическа партия, повече от половината от доверието се базира на симпатизанти на Българска социалистическа партия. Един нов неин политически план минава през тежък раздор с Българска социалистическа партия, техния електорат е доста предан. Пример е Първанов, чиято партия едвам влезе в Народното събрание. Ако завоюва Манолова ще има нов водач в "лявото " пространство. Нинова може да види политически конкурент. Следва акция за нов ръководител на Българска социалистическа партия, всеки си прави сметката в това отношение. Ако Манолова загуби, влизането ѝ в борбата за Българска социалистическа партия ще е със противоречив резултат. На изборите има спечелили и победени – даже, в случай че изгубилият има 49%, той губи ", акцентира анализаторът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР